Szexológus árulta el: így csalhatod tőrbe a hűtlen pasid

kísérlet felbérel szexológus szakítás félrelépés
Új módszer jelent meg a hűtlenségre gyanakvó nők körében: az interneten felbérelhető kísértők. Szexológus magyarázta el a kísérlet lényegét.

A házassági fogadalmak alapvetése a hűség, és a válások nagy részében a megcsalás játszik szerepet. A legtöbben azt mondják: a felek megérzik, ha a másik félrelép, de vajon bármilyen eszköz jogos ennek bizonyítására? Szexológus magyarázta el a módszer lényegét, az új netes hűségteszt pedig garantáltan lebuktatja a hűtlen felet.

megcsalás, hűtlenség, szomorúság, csalódás, szakítás, félrelépés, szexológus
Egy nő mindig megérzi, ha hűtlen a pasi.
Forrás: Shutterstock

Az új módszer főszereplői az interneten felbérelhető kísértők. Ez a személy – aki általában dekoratív, nyitott, és a kommunikáció mestere – a közösségi oldalakon keresztül veszi fel a kapcsolatot a gyanúsított férfival, és igyekszik felkelteni az érdeklődését. A cél, hogy egy randevú megbeszéléséig jusson el a csevegés, ahova viszont már a feleség megy el, szembesítve párját a tervezett félrelépésével, vagy legalábbis az erre való nyitottsággal. 

Sok oka lehet, ha egy nő odáig jut, hogy egy ilyen eszközt használjunk. Nem vagyunk egyformák, de Somorjai Martina szexológus szakértőnk szerint egy kapcsolatnak nem kellene, hogy részét képezze a gyanú, ami sokszor romboló hatású.

Aki szerelmes, nem lát reálisan

Egy ilyen szolgáltatás igénybevételéhez mindenképpen megelőzi a gyanú, akár megalapozott, akár nem. – Óvatosan kell minden kísértéssel bánni, hiszen ha a próbára tett férj vonzó férfi, a feleség nem lehet biztos abban, hogy a felbérelt nő megáll az írásbeli flört szintjén – figyelmeztet a módszer veszélyére a szakértő. – Viszont ennek az ellentéte is igaz: attól, hogy valaki vonzónak látja a férjét, ne higgye, hogy más nő is annak tartja. Sok nő elképesztően féltékeny egy olyan férfira, aki senkinek se kellene rajta kívül. Aki szerelmes, az nem lát reálisan, ha féltékeny, akkor meg főleg nem. A módszer egyébként csak az adott helyzetre adhat bizonyítékot, hiszen ha sikerül is megszervezni a találkozást, abból még nem fog kiderülni, hogy a férfi korábban hű volt-e. A szembesítéskor mindkét fél rosszul jöhet ki ebből: a férfi szerint a nő betegesen féltékeny, határokat átlépő, félelmetes. A férfi a nő szerint megbízhatatlan csalfa, amivel utána éveken át érzelmileg zsarolhatja.

tinder, párkereső, megcsalás,
A bizonyíték ebben az esetben nem a telefonban lesz.
Forrás: Shutterstock

„Nekem kell a szex!”

Somorjai Martina szerint a kapcsolatokban gyakran okoz problémát a nemi vágy kérdése. – Vagy az a baj vele, hogy a pár egyik tagjának kevés, illetve lecsökkent a libidója, vagy az, hogy sok, vagy az idők folyamán nőtt. Bármelyik áll fenn az említett lehetőségek közül, rés támad az erősnek hitt párkapcsolati pajzson, amin be tud férkőzni egy kívülálló – árnyalja a képet a szakértő. 

Amikor a férfi már alig kezdeményez szexet és a nő közeledését is hárítja, még nem biztos, hogy az összes többi nőt és általában véve a szexet is elutasítja, könnyen lehet, hogy más típusú nő fel fogja kelteni az érdeklődését. 

– Ebben a helyzetben a férfi általában nem érez lelkiismeret-furdalást megcsalás esetén. Ha ezt a párja elfogadja, nem lesz következménye, hogy nincs szexualitás kettejük között, cserébe viszont a nő eltűri, hogy a férjének viszonya van évtizedeken át, akkor is, ha ez számára megalázó. Ugyanakkor, ha a feleség más lehetőség híján a hűség tesztelésére felbérel egy kísértőt, készüljön fel arra, hogy az eredmény szakítás, válás lehet. Talán a nő már érzi, hogy megcsalják, de sose tudta eddig bizonyítani a sorozatos félrelépéseket. Ha felbérel egy kísértőt, a férje biztosan megbukik, így már lesz bizonyítéka. Lehet, hogy pont ez kell az elhanyagolt feleségnek, hogy tovább tudjon lépni, és szembe tudjon nézni a kegyetlen valósággal – magyarázza a szakértő.

Amikor a férfi még szereti és kívánja a nejét, de már kevésbé, akkor ez zavarhatja a saját férfiasságába vetett hitét. Akár hiúságból, akár hogy önmagának bizonyítson, hogy még férfi, elkezdhet érdeklődni más nő iránt. Akik így akarják helyreállítani sérült férfiegójukat, sok esetben nem állnak meg itt, viszont mivel még szeretik a feleségüket, a megcsalás után lelkiismeret-furdalást éreznek. 

párkapcsolat, vita, veszekedés
A hibáztatás nem megoldás, mégis nagyon gyakori ilyen helyzetben - állítja a szexológus. - Forrás: Shutterstock

Itt két út lehetséges: vagy megbánják és többé nem ismétlik meg a félrelépést, vagy saját tettük felmentése érdekében elkezdik a feleségüket hibáztatni. Ilyenkor a kísértő felbérlése akár jó eredményt is okozhat, hiszen felszínre hozza a problémát, amivel így már tenni kell valamit. A férfiasság megrendülését szexológus kezelheti.

A szexológus szerint is alkalom szüli a tolvajt 

A helyzettől függ, hogyan sül el a kísérlet, de szinte biztos, hogy egyik félnek sem lesz kellemes tapasztalat, ha csak a férfi nem hárítja el már a közeledés első lépését. A kapcsolat hátterétől függően könnyen lehet szakítás a kísértés vége. 

Ne feledjük, alkalom szüli a tolvajt! Elképzelhető, hogy a férjnek soha nem jutna eszébe félrelépni vagy eszébe jut, de mivel nem kap a külvilágból erre bátorítást, így el is felejti. De azzal, hogy a feleség felbérel egy kísértőt, máris adott neki egy tippet és legközelebb talán már magától fog kezdeményezni egy idegen nőnél. Ráadásul a manőver után a férj bizalma is megrendül feleségében.

Ha a kísérlet nem jár sikerrel, vagyis a férj nem hajlandó a találkozásra, az sajnos még nem biztos, hogy megnyugvást hoz. 
– Sok minden indíthat egy nőt arra, hogy hűtlenséget feltételezzen, akkor is, ha nincs. Lehet, hogy egy korábbi élmény miatt bizalmatlan, vagy sok ilyen történet van a környezetében, hogy magát is érintettnek érzi. Azt is hiheti, hogy nem elég jó a férfinak, vagy valakiben új, veszélyes kísértést lát. Kóros féltékenységet okozhatnak akár korábbi generációk örökített traumái is. Ilyenkor persze lehet, hogy újra és újra megpróbálja kísértésbe vinni párját, pedig inkább saját magán kellene dolgoznia szakember segítségével – javasolja Somorjai Martina.

Ha tetszett a cikk, ezek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.