Megcsalás a párkapcsolatban: ezért lépnek félre a férfiak

megcsalás, affér
Shutterstock - Prostock-studio
félrelépés házasság párkapcsolat megcsalás
Nincs is fájóbb annál, amikor a társad, akiben megbíztál, elárul. A megcsalás mindenkinek mást jelent, de az biztos, hogy senkinek nem esik jól. Nem írja felül, ha tudod az okot, de talán jobban megérted, miért történt meg.

Affér, félrelépés, házasságtörés, árulás... Sokféleképpen nevezhetjük, de mindegyik kifejezés ugyanazt jelenti, ha a párkapcsolatodról van szó: megcsalást. Amikor megtörténik, felteszed magadnak — és talán a férfinak is— a kérdést, hogy miért, de a párod értelmes magyarázattal úgysem szolgál majd, a fájdalom pedig erősebb annál, hogy komolyabban elgondolkodj a megcsalás okain. Jó, ha tudod, hogy legtöbbször nem veled van a baj. Mutatjuk, mi a 4 leggyakoribb oka a férfiak félrelépésének.

megcsalás, affér, félrelépés, okai
A megcsalás az okától függetlenül fáj
Forrás: Shutterstock

 1. A megcsalás oka az érzelmi éretlenség

Ha egy férfi félrelép, számtalan ürüggyel képes előállni, ám szakemberek szerint az összes mögött egyetlen dolog áll: az érzelmi értetlenség. Nem elég érettek ahhoz, hogy időt, elkötelezettséget és energiát fektessen a házasságába vagy párkapcsolatába, a felmerülő problémák megoldásába, helyette inkább keres valakit, akivel nem olyan macerás az együttlét. Az érzelmileg éretlen férfi hajlamos a meggondolatlanságra, a következményekkel nem számol, csak utólag döbben rá, mekkora fájdalmat okozott annak, akit állítólag mindenkinél jobban szeret. 

2. Megcsaláshoz vezethet az is, ha a férfi kevésnek érzi magát

A notorius megcsalók azok a férfiak, akik folyamatosan azt érzik, hogy kevesebbek a másiknál. Arra törekszenek, hogy találjanak valakit, aki mellett többnek érezhetik magukat. Lényegében azt az űrt próbálják betölteni, amit korábban a társuk töltött be. A párkapcsolaton kívüli figyelem keresése a kapcsolaton belül kialakuló árulás, azaz a megcsalás egyik leggyakoribb oka.

3. A szexuális vágyak miatti szégyenérzet is vezethet afférhoz

A férfit, aki megcsalásra adja a fejét, sokszor rejtett szégyenérzet gyötri a szexuális vágyai miatt. Szereti és mélyen ragaszkodik a társához, de fél a vágyai elutasításától. Minél közelebb kerül ahhoz, akit szeret, minél szorosabbá válik a kötelék, annál nehezebb a szexuális vágyakról beszélni, hiszen sem megbántani nem akarja a szeretett nőt, sem szégyellni magát előtte a vágyai és az esetleges elutasítás miatt. Ezért sok férfi inkább úgy dönt, hogy a biztonságos érzelmi kapcsolatot otthon, az izgalmas, felszabadító szexuális viszonyt máshol keresi. 

4. A megcsalás oka szimpla önzés is lehet

A vágyakozás érzése, a hódítás izgalma, a csapdába esés érzése, boldogtalanság és hasonló indokokkal csaló férfiak valójában és szimplán egyszerű egoisták. Az önzésük akadályozza őket az elköteleződésben, a személyiség integritásában és abban, hogy képes legyen a másik embert, a társát önmaga elé helyezni.

A fentiek a leggyakoribb okok, de természetesen millió oka, de leginkább ürügye lehet még az árulásnak.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.