Tanulni sohasem késő: menő tanfolyamok felnőtteknek

póló, fehér póló, varrás, varrónő
Shutterstock/Copyright (c) 2022 FabrikaSimf/Shutterstock. No use without permission. - FabrikaSimf
tanulás tanfolyam képzés
Ha van egy kis szabadidőd, akár folyamatosan képezheted magad. Egy néhány hetes, vagy hónapos tanfolyam akár az egész életedet megváltoztathatja, a hobbidból akár vállalkozás is lehet.

Teljesen új irányt vehet az életed, ha időnként új dolgokat tanulsz. Az internet kora ráadásul elhozta minden jóságát, már nem kell feltétlenül az iskolapadban gubbasztani ahhoz, hogy tanulhassunk. Az online tanfolyamok közül sok ingyen is elérhető, akár új szakmát szeretnénk tanulni, akár csak a kreativitásunkat fejleszteni, a lehetőségek tárháza végtelen. 

tanulni
Tanulni shasem késő
Forrás: Shutterstock

Tanulni, tanulni, tanulni

Adunk néhány szuper tippet, olyan tanfolyamokat ajánlunk, amelyek rövid idő alatt sokat tehetnek hozzá az életedhez. Mit szeretnél tanulni?

Nyelvtanulás

Válassz egy kevésbé ismert nyelvet. Sokat jársz nyaralni Olaszországba? 2-3 hónap alatt elsajátíthatod az alapokat, nap közben pedig fejlesztheted a szókincsedet. Van kedvenc olasz slágered? Tanuld meg a szövegét, nagyon menő leszel! Online nyelvtanulással foglalkozó csoportokban ingyen korrepetálást is találsz, vagy szerezz egy olasz chatpertnert, akivel egész nap pizzákról és pastákról beszélgethettek. 

Varrás

Emlékszel még a jó öreg varrogatós magazinokra? Vedd elő anyukád gyűjteményét, és szerezz egy varrógépet. Online rengeteg varrótanfolyam van, ha ügyes vagy, akár saját szabásmintát is készíthetsz. Megsúgjuk, hogy sokan élnek varrásból. Készíthetsz neszeszereket, díszeket, de akár egyedi szoknyákat is, a neten sok mindent el lehet adni. 

Virágkötészet

Sok helyen indítanak virágkötő tanfolyamot. Ha kamatoztatni szeretnéd kreativitásod, akkor érdemes belevágni. Nemcsak csokrokat tanulhatsz meg kötni, hanem megismerkedsz a dekorációs kellékek végtelen tárházával. Az ünnepek előtt jó üzlet koszorúkat, lakásdíszeket készíteni. 

Gazdálkodás

Van egy kihasználatlan tanyátok? Jelentkezz aranykalászos gazda képzésre. Mindent megtanítanak, a növények termesztése, az állatok gondozása egy teljesen új életet adhat neked. Ha menekülnél a városból, akkor itt az ideje elgondolkodni, mert egy saját gazdaság mindig szuper kaland.

Egészségfejlesztés

Tanulj jógaoktatónak, vagy fitnesztrénernek. Akár jövedelmező másodállásra is szert tehetsz, ha megszerzed az oktatói képesítést, a környékbeli termek mindig keresnek óraadókat. Ráadásul a saját edzésed nemhogy ingyen lesz, de még kereshetsz is vele. 

Gasztronómia

Szeretsz főzni és enni? Íratkozz be egy főzőtanfolyamra. Megtanítanak kenyeret sütni, tésztát gyúrni, vagy akár tortát díszíteni, sokféle tematikát találsz a neten, de az se baj, ha nem szeretnél fizetni érte, hiszen rengeteg videót találsz, ahol egy-egy receptet részletesen elmagyaráznak. 

Az alábbi videóból megtanulhatsz különleges kenyeret sütni.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.