IQ-teszt: csak a zsenik képesek megtalálni a Rubik-kocka hiányzó darabját 15 másodperc alatt

agytorna IQ-teszt Rubik-kocka
Tedd magad próbára! Íme, egy IQ-teszt, amit csak a zsenik tudnak megoldani 15 másodperc alatt. A feladat egyszerű: találd meg a Rubik-kocka hiányzó darabját.

Tornáztasd meg kicsit az agyad ezzel az IQ-teszttel, a csavar az, hogy mindössze 15 másodperced van arra, hogy megtaláld a helyes megoldást. A feladat a következő: válaszd ki a Rubik-kocka hiányzó darabját.

IQ-teszt: megtalálod a Rubik-kocka hiányzó darabját?
IQ-teszt: megtalálod a Rubik-kocka hiányzó darabját?
Forrás: Shutterstock

IQ-teszt: megtaláltod 15 másodperc alatt a Rubik-kocka hiányzó darabját?

Az IQ-tesztek kiválóak arra, hogy megtornáztassuk az agyunkat. Az ilyen feladatok másfajta gondolkodásra késztetnek, mint amit a hétköznapokban megszoktunk, így fejlesztve a megfigyelőképességet. Minél több hasonló tesztet oldunk meg, annál jobbak leszünk: gyorsabban kiszúrjuk az eltéréseket, hamarabb megtaláljuk az egyezéseket. Azok az emberek, akik gyorsan meg tudják oldani ezt a rejtvényt, általában figyelemre méltó kognitív képességekkel és magas szintű intelligenciával rendelkeznek. Ügyesek a minták felismerésében, a vizuális információk gyors elemzésében és a gyors döntéshozatalban.

Készen állsz? Mindössze 15 másodperc alatt kell kiválasztanod a három lehetőség közül, hogy melyik is a Rubik-kocka hiányzó darabja.

IQ-teszt: találd meg 8 másodperc alatt a Rubik-kocka hiányzó darabját
IQ-teszt: találd meg 8 másodperc alatt a Rubik-kocka hiányzó darabját
Forrás: jagranjosh.com

Íme, a válasz

Amennyiben sem 15 másodperc, sem hosszabb idő után sem sikerült biztos választ adni, akkor íme, a megoldás. A helyes válasz a C.

Ha szeretnéd még további tesztek alá vetned magad, akkor próbáld ki ezt az agytornát is: csak egy gyufaszálat mozgathatsz el ahhoz, hogy az egyenlet helyes legyen. Éles szemre és gyors gondolkodásra van szükség, hogy sikerüljön a megadott időn belül megfejteni ezt a feladványt, mindössze 8 másodperced van arra, hogy rájöjj a megoldásra. Amennyiben agytorna helyett inkább a személyiséged rejtett mélységeit szeretnéd felfedezni, akkor ez a teszt a neked való: amit először észreveszel a képen megmondja, hogy mennyire leszel sikeres az életben.

Forrás: jagranjosh.com
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.