Elveszett macska a Yellowstone parkban: közel 1000 mérföldes vándorlás után tért haza

Gardiner,,Montana,Usa,-,June,26th,,2024:,Yellowstone,National,Park
Shutterstock - NayaDadara
Yellowstone Nemzeti Park elveszett macska
Az eltűnt kedvencnek a Yellowstone Nemzeti Parkban veszett nyoma, végül elképesztő módon közel 1000 mérföldet tett meg, hogy hazatérjen. Az elveszett macskát a mikrochipjének köszönhetően sikerült azonosítani és hazahozni.

Rayne Beau, egy két és fél éves sziámi macska, a kaliforniai Susanne és Benny Anguiano háziállata, a család Wyoming államban tett látogatása során veszett el. A pár a Yellowstone Nemzeti Parkban, a Fishing Bridge RV Park közelében kempingezett 2024 júniusában, amikor Rayne Beau az első napon megszökött. Az Anguiano házaspár teljesen kétségbeesett, de végig reménykedtek, hogy egyszer előkerül az elveszett macska.

elveszett macska
Elveszett macska a Yellowstone parkban
Forrás: CNN

Elveszett macska a Yellowstone parkban

Bár a család mindent megtett a macska megtalálása érdekében – órákon át keresgélték az erdőben, kedvenc játékaival és csemegéivel próbálták előcsalogatni – Rayne Beau nem került elő. A családnak el kellett hagynia a parkot, de utána sem adták fel a reményt. A mikrochipes azonosításnak és az állatvédelem közreműködésének köszönhetően Rayne Beau végül hazakerült.

Két hónappal később, 61 nap után, az Anguiano család értesítést kapott, hogy Rayne Beau azonosítószámával rendelkező macska nyomára bukkantak. A cicát Roseville-ben, Kalifornia államban találták meg – ez közel 190 mérföldre található a család otthonától Salinasban. A Placer Állatvédelmi Társasághoz (SPCA) került, ahol azonnal ellátták.

Hogyan tett meg egy macska közel 1000 mérföldet?

A legnagyobb kérdés, hogy hogyan tudott egy ilyen kis állat több mint 1000 mérföldet megtenni Wyomingból Kaliforniába. Az elveszett macska vándorlása rejtély marad, de a legfontosabb, hogy Rayne Beau végül hazaérkezett. Gazdái elmondták, hogy a megtalálása óta minden nap hálát adnak, hogy újra láthatják szeretett macskájukat. „Annyira örülünk, hogy visszatért hozzánk” – mondta Susanne Anguiano. „Minden nap ránézek, és elmondom neki: ’Tudod, mennyi ideig imádkoztam, hogy újra láthassam az arcodat?"

Miért fontos a mikrochip a háziállatok számára?

Az elveszett macska hazatérése egyértelműen mutatja, hogy a háziállatok mikrochipes azonosítása mennyire fontos. Az SPCA vezetője, Leilani Fratis elmondta

Reméljük, hogy mindenki látja, mennyire fontos a mikrochip a háziállatok számára. Ez a technológia lehetővé tette, hogy Rayne Beau több száz mérföld megtétele után hazatérhessen a családjához.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.