Poltergeist - Kopogó szellem: a horrorfilm négy főszereplője halt meg a forgatások után

POLTERGEIST (1982)
Collection ChristopheL via AFP/© Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) - SLM Production Group - Collection ChristopheL via AFP
horrorfilm halál Poltergeist — Kopogó szellem főszereplő
1982-ben jelent meg a horrorfilm, amely nagy sikert aratott a filmrajongók körében. Bár a Steven Spielberg által készített Poltergeist — Kopogó szellem a mai napig népszerű, ám mivel a forgatás befejezése után nem sokkal több benne játszó színész is meghalt, ezért egyesek szerint elátkozott film.

Több mint négy évtized után is az egyik legnézettebb és legnépszerűbb horrorfilm a Portergeist — Kopogó szellem című horrorfilm, amely sok társához hasonlóan igaz történet alapján készült. Állítólag a New York-i Long Island-i Hermann családon sztoriján alapul, akik azt állították, hogy az 1950-es években otthonukat poltergeist, azaz kopogó szellem kísértette.

Poltergeist, horrorfilm
A horrofilm, amely a valóságban is szedte áldozatait
Forrás: Photo12 via AFP/Archives du 7e Art/ MGM

A horrorfilm három részének négy főszereplője halt meg

Természetesen a Poltergeist — Kopogó szellem egyes részeit a további drámaiság érdekében kissé kiszínezték, ám egy dolgban nem volt szükség a filmkészítők munkájára: a horrortörténetet és szereplőit körülvevő tragédiákat. Az eredeti, 1982-es filmet 1986-ban a Poltergeist II. és 1988-ban a Poltergeist III. követte. A franchise négy színésze a megjelenés utáni néhány éven belül meghalt.

Poltergeist, Heather O'Rouke
Heather O'Rouke az elátkozott horrorfilm legfiatalabb áldozata
Forrás: Photo12 via AFP

Heather O'Rouke

Tragikusan fiatalon, 12 éves hunyt el Heather O'Rouke, aki Carol Anne Freeling szerepét játszotta a franchise-ban. Mindössze hatéves volt, amikor az első filmben szerepelt. O'Rouke-nál 1987-ben Crohn-betegséget diagnosztizáltak. A következő évben ismét megbetegedett, de tüneteit influenzának tulajdonították. Nem sokkal később szívmegállás miatt kórházba szállították, ahol a fiatal színésznő egy bélelzáródást korrigáló műtét során meghalt. Felmerült a gyanú, hogy O'Rouke-ot tévesen diagnosztizálták Crohn-betegséggel, és valójában veleszületett bélrendellenessége volt.

POLTERGEIST (1982)
Dominique Dunne-t megfojtotta volt párja
Forrás: AFP

Dominique Dunne

Dominique Dunne játszotta Dana Freeling szerepét az első Poltergeist-filmben. Bár valószínű, hogy a karaktere szerepelt volna a következő filmekben, tragikus módon Dunne-t 1982-ben, mindössze 22 évesen meggyilkolta az exe. Dunne szakított élettársával, John Sweeneyvel, aki egy éjszaka megjelent a házában, és könyörgött neki, hogy fogadja vissza. Amikor a színésznő visszautasította, Sweeney megfojtotta őt.

Julian Beck és Will Sampson

Míg Dunne és O'Rouke halála nagyon is váratlan volt, Julian Beck és Will Sampson haláluk előtt betegeskedtek. Becknél, aki a Poltergeist II gonosz prédikátorát, Kane-t játszotta, 1985-ös halála előtt gyomorrákot diagnosztizáltak, míg Sampson, aki Taylort, az indián sámánt alakította a második filmben, 1987-ben, szív- és tüdőműtétet követően szkleroderma miatt halt meg. 

 



 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.