„Mohamed Al Fayed egy szexuális ragadozó volt” - 20 nő vádolja Diana szeretőjének dúsgazdag apját

leleplezés Mohamed Al Fayed nemi erőszak szexuális zaklatás
Súlyos dolgokkal vádolják Diana hercegné szeretőjének apját. Mohamed Al-Fayed állítólag 20 nőt zaklatott szexuálisan, sőt néhányukat meg is erőszakolta.

Mohamed Al Fayed (†94) rendkívül befolyásos ember volt már jóval azelőtt, hogy fia, Dodi Al Fayed (†42) 1997-ben szerelembe esett volna Diana hercegnével (†36). Világhírűvé azonban ez a kapcsolat tette a családot. A szerelem sajnos tragikusan végződött, még ugyanebben az évben Diana és Dodi életüket vesztették egy párizsi autóbalesetben.

mohamed al fayed
Mohamed Al Fayedet szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolják
Forrás: AFP

Az üzletember Mohamed egy egyszerű egyiptomi általános iskolai tanár fia volt, aki egy fegyverkereskedő nővérével kötött házassága által szerzett vagyont. Mohamed ezzel a hátérrel, és kiváló üzleti érzékének, valamint gátlástalanságának köszönhetően rövid időn belül milliárdos lett. Többek között övé volt a párizsi Ritz szálloda, az FC Fulham futballklub, valamint a tekintélyes londoni áruház, a Harrods is.

Súlyos vádak Mohamed Al Fayed ellen

Most, alig több mint egy évvel az üzletember halála után szörnyű vádak merültek fel ellene. A BBC jelentése szerint öt nő vallotta azt, hogy Mohamed Al-Fayed megerőszakolta. A bűncselekmények állítólag akkor történtek, amikor a Harrods alkalmazottai voltak. Legalább 15 nő pedig arról számolt be, hogy Al Fayed szexuálisan zaklatta őket. A csatorna szerint azonban az áldozatok száma sokkal magasabb lehet.

Al Fayedről és bűneiről dokumentumfilm is készült, Al Fayed: A Harrods ragadozója címmel, amelyet szeptember 19-én sugároztak a BBC-n, illetve podcast formájában is meghallgatható. A nők szörnyű dolgokról számoltak be, azt mondták, hogy orvosi vizsgálatoknak kellett alávetniük magukat, többek között a szexuális egészségükre vonatkozóan is, amikor közvetlenül a milliárdosnak kezdtek dolgozni. Az üzletember figyelte és lehallgatta alkalmazottait, áldozatait az eladótérből választotta ki. Azokat a nőket, akik megtetszettek neki, előléptette, általában személyi asszisztensé. Al-Fayed az irodájában vagy a lakásán erőszakolta meg őket, egyeseket külföldi utakra is magával vitt.

„Nyilvánvalóvá tettem, hogy nem akarom, hogy ez megtörténjen. Nem adtam a beleegyezésemet. Csak azt akartam, hogy vége legyen” - mondja az egyik nő, aki szerint Fayed megerőszakolta őt a Park Lane-i lakásában. „Mohamed Al Fayed egy szörnyeteg volt, egy szexuális ragadozó, akinek semmilyen erkölcsi iránytűje nem volt” - tette hozzá, majd azt is elárulta, Al-Fayed az áruház összes alkalmazottját a játékszerének tekintette. „Mindannyian nagyon féltünk. Félelemben tartott bennünket. Ha azt mondta, ugorj, a dolgozók azt kérdezték, milyen magasra.”

„Aljas volt” - mondta az egyik nő, Sophia, aki 1988 és 1991 között Al-Fayed személyi asszisztenseként dolgozott, és többször is megpróbálta megerőszakolni. Dühíti az, ahogyan az emberek emlékeznek rá, mert ő nem az a kedélyes üzletember volt, akinek mindenki gondolta.

Az áruházban nyílt titok volt, hogy a tulajdonos mit művel. Az egyik korábbi alkalmazott azt mondta, aki azt állítja, nem tudott arról, mi folyik a luxusáruházban, az hazudik. A vádakra a Harrods mostani vezetést is reagált, közleményükben azt írták, hogy ők mér egy egészen másképp működő szervezet, mint Al-Fayed idején voltak. Fontos számukra, hogy az alkalmazottak jól érezzék magukat, és a korábbi tulajdonos bűneiért bocsánatot kérnek.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.