Harry herceg mindössze egy alkalommal sírt Diana hercegné halála miatt: „Valójában furcsa érzés volt"

Associated Newspapers libel case
PA Images via Getty Images/Associated Newspapers libel case - James Manning - PA Images
gyász Diana hercegné Harry herceg
A sussexi herceg mindössze 12 éves volt, amikor édesanyja, Diana hercegné elhunyt. Harry herceg csak egyszer sírt édesanyja elvesztése miatt - vallotta be nemrég.

Harry herceg, Károly király és első felesége, Diana legfiatalabb fia mindössze 12 éves volt, amikor édesanyja 1997. augusztus 31-én hajnalban elhunyt egy autóbalesetben a párizsi Pont de l’Alma alagútban. A balesetben Diana hercegné mellett életét vesztette párja, Dodi Fayed és sofőrjük, Henri Paul is.

Harry herceg
Harry herceg mindössze egyszer sírt Diana hercegné halála miatt
Forrás: Getty Images for Invictus Games

Harry herceg mindössze egyszer sírt Diana hercegné halála miatt

2023 januárjában, egy ITV-nek adott interjúban Harry herceg nyíltan beszélt a gyászfolyamatról és arról, milyen érzés volt látni édesanyja halála után azt a sok embert, akik a Kensington-palota előtt emlékeztek meg az elhunyt hercegnéről.

„Mindenki tudja, hol volt és mit csinált azon az éjszakán, amikor anyám meghalt” – kezdte a herceg. 

Én egyszer sírtam, a temetésen, és erről részletesen beszélek is. Valójában furcsa érzés volt, némi bűntudatot is éreztem, amit szerintem Vilmos is. Ahogy körbesétáltunk a Kensington-palota előtt, körülbelül ötvenezer virágcsokrot láttunk, amiket anyánknak hoztak, mi pedig az emberek kezét fogtuk és mosolyogtunk. Láttam a videókat, visszanéztem az egészet.

Nem értettük, miért voltak nedvesek az emberek kezei, de később rájöttünk, hogy azokat a könnyeket törölték le, amelyek anyánk halála miatt hullottak. Mindenki úgy érezte, hogy ismeri anyánkat, és mi, a hozzá legközelebb álló emberek, nem tudtunk kifejezni ez érzelmeinket abban a pillanatban.”

Az interjút nagy várakozás előzte meg, hiszen ekkor jelent meg Harry herceg 2023-as önéletrajzi könyve, a Tartalék, amelyből 400 ezer példányt adtak el a megjelenés első napján.

Az interjú során Harry herceg arról is beszélt, mennyire szeretné rendezni a családjával való kapcsolatát:

Szeretném visszakapni apámat, szeretném visszakapni a testvéremet.

Apró gesztust tett a királyi család Harry hercegnek születésnapján

Azóta, hogy Harry herceg kilépett a királyi családból, csak mélyül köztük a szakadék. Meghan Markle és férje mindent meg is tettek azért, hogy elmérgesedjen a viszony, hiszen az elszakadás óta abból élnek, hogy kiteregetik a családi szennyest. Az Oprah-nak adott interjújukkal kezdődött, majd folytatódott egy Netflixes sorozattal, Harry pedig végül kiadta a Tartalék című önéletrajzi könyvét. Egy alkalommal sem kímélték a királyi családot, és úgy tűnt, a kapcsolatuk visszavonhatatlanul megromlott. Most azonban egy apró gesztust tettek Harry felé: hivatalosan is felköszöntötték a születésnapján.

„Boldog 40. születésnapot kívánunk Sussex hercegének" - írták Instagramon a Harry hercegről közzétett fotóhoz. Habár szűkszavú a köszöntés, mégis lehet olajágnak tekinteni. Már csak az a kérdés, hogy Harry herceg hogyan reagál majd erre a gesztusra.
 

 

 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.