Magas frekvenciájú illat: megváltoztathatja az egész életedet

illat-life
Shutterstock - New Africa
parfüm illóolaj illat
A parfümök mindig is hatással voltak a hangulatunkra, hiszen illatukkal egy másik világba repítettek minket. Azonban az illatoknak más-más frekvenciája van, ami befolyásolja a kedved.

A parfümök különleges varázsfőzetek, amiket ugyan nem megiszunk, hanem magunkra fújunk, de ugyanolyan hatást érhetünk el a különleges illat szagolásával, mint a mesében a bájitallal, hiszen valami változást érzékelünk. A kellemetlen illatok zavaróak, míg a kedvünkre való illatok és parfümök a hangulatunkra is jó hatással lesznek.

parfüm, illat, magas frekvencia
Magas frekvenciájú illat– Bizonyos wellness körökben az illóolajokat különleges jelentéssel ruházzák fel
Forrás: Shutterstock

A magas frekvenciájú illat pozitív hatással van rád

Az elmélet mögött az áll, hogy a pozitív energia magasabb frekvencián rezeg, mint a negatív energia. Érezted már egy szobába belépve, hogy hirtelen rossz érzés tört rád? Ott valószínűleg negatív energiát érzékeltél. Ha könnyűnek és nyugodtan érzed magad, akkor körbejár a pozitív energia.

Az illatok hatása a szervezetünkre és a kedvünkre egy régóta kutatott és megfigyelt dolog, illetve az sem titok, hogy az illatok szerepet játszanak az energiatisztításban is, mint például a zsálya égetése, a rózsavíz használata, füstölőgyújtás vagy különböző tinktúrák keverése.

Bizonyos wellness körökben az illóolajokat különleges jelentéssel ruházzák fel, mivel emelik a tér és a benne tartózkodó emberek rezgését. Különös a rózsaolajról gondolják, hogy ha szeretnéd megbűvölni az elmét és rabul ejteni az érzékeket, akkor a rózsaolaj az illatod. Állítólag a citromfű, a pacsuli, a tömjén, a zsálya és egy sor más olaj is komoly varázslatokat tud létrehozni.

Mit mond a tudomány?

Sajnos nem sokat, mert az illóolajokat általában a szervezetre és a környezetre való hatásaik miatt kutatják, a frekvenciájukat nem mérik, azt viszont tudjuk, hogy rengeteg kutatás van arról, hogy egy-egy parfümösszetevő hogyan hat a szervezetedre és legfőképp az agyadra és az érzékeidre. Ezeket az információkat a parfümkészítők fel is használják, hogy egy-egy illatot ne tudj kiverni a fejedből.

Néhány magas rezgésű illat

Rozmaring illóolaj

Az egyik legjobban ismert, leggyakrabban használt és legillatosabb növény, amit ismerünk a rozmaring. Számos tanulmány kezdi elismerni, hogy a gyógynövényes, aromás illat belélegezve milyen szerepet játszik a hangulatunkban. Egy 2012-es tanulmány megállapította, hogy „az agyhullámok aktivitása, a vegetatív idegrendszeri reakciók és a hangulati állapotok mind módosíthatók rozmaringolaj inhalálásával”, míg egy másik, 2018-as tanulmány felfedezte, hogy a rozmaringolaj segített javítani a rövid távú memóriát az iskolásoknál.

Borsmenta illóolaj

Egy szintén gyakori illat, amit egy 2011-es tanulmányban vizsgáltak, és kiderült, hogy a mentás illat javítja a pontosságot és csökkenti a szorongást.

Citrom illóolaj

A citromot savanyú illata és íze miatt gyakran társítják a csípős energiával és a felemelő illatokkal, ám egy tanulmány szerint nagyon jó hatással van a hangulatukra. Egy 2008-as kísérletben a résztvevőknek citrom olajat kellett belélegezniük, amelynek eredménye egyértelműen a a pozitív hangulatváltozás volt.

Édes narancs és menta illóolajok

A citrusfélék és a menta hangulatfokozó hatásai már ismertek számunkra. Egy 2016-os tanulmányban édes narancs- és mentaolajok belélegzésének hatásait vizsgálták a sportteljesítményre. Kiderült, hogy az edzésteljesítmény és a légzésfunkció mindkét esetben javult.

Ahogy egyre többet foglalkozunk az egészségünkkel és a mentális jóllétünkkel, természetesen egyre több természetközeli dologgal és spirituális megközelítéssel találkozunk, így a körülötted lévő illatok stresszcsökkentő és hangulatnövelő hatásai is egyre nagyobb teret nyernek, amelyek hatással lesznek az életed minden területére.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.