A nagy szemek titka: 5 sminktrükk, amivel neked is sikerülni fog

Woman,Skin,Face,With,Lashes,Beautiful,Eyes,Healthy,Hair,Brunette.
Shutterstock - Irina Bg
tekintet sminktippek szemfesték
A gyönyörű, nagy szemek mindig is a szépség és a nőiesség kifejezőerejének a szimbólumai voltak, de sajnos nem mindenki van olyan kiváltságos helyzetben, hogy smink nélkül is rendelkezzen velük. Nekik sem érdemes búsulniuk: szerencsére több olyan sminktrükk is létezik, amelyekkel optikailag megnövelhetjük szemeink nagyságát.

Az, aki folyamatosan újabb sminktrükköket igyekszik megismerni, számos előnyt élvezhet: magabiztosabb lehet a fellépése, hiszen a smink köztudottan önbizalmat ad viselőjének. Sőt. Egy előnyös smink nem csak szebbé teszi az arcunkat, de a mindennapi hangulatunkra is jó hatással van: hiszen hihetetlenül jól tud esni, amikor úgy nézünk tükörbe, hogy az eredmény, amit látunk, elégedettséggel és boldogsággal tölt el minket. A nagy szemek szépsége nem vitatott, a különböző kultúrákban és művészeti formákban is nagyra értékelik őket. De hogyan érjük el sminkeléssel az optikailag nagy szemeket?

nagy szemek
A nagy szemek eléréséhez több sminktrükk is létezik
Forrás:  Prostock-studio/Shutterstock

Mutatunk néhány sminktrükköt a nagy szemek eléréséhez

1. A megfelelő alapozó és korrektor

Woman,With,Natural,Makeup,Applying,Concealer,On,Flawless,Fresh,Skin,
Ha karikás a szemed, akkor korrektorból érdemes egy-két árnyalattal világosabbat választani
Forrás:  DimaBerlin/Shutterstock

Az alapozó kiválasztásánál a megfelelő szín mellett mindenképp vedd figyelembe a bőrtípusodat is: ha száraz a bőröd, válassz hidratáló alapozót, de ha zsíros bőrrel rendelkezel, akkor dönts egy kevésbé olajos, mattító verzió mellett. Ha karikás a szemed, akkor korrektorból érdemes egy-két árnyalattal világosabbat választani. Figyelj arra, hogy mindig gondosan dolgozd össze a korrektort az alapozóval, ne legyen éles határvonal a kettő között.

2. Szemceruza vagy szemhéjtus

Makeup,Product.,Woman,Applying,Black,Eyeliner,On,Blurred,Background,,Closeup
Ha nagy szemeket szeretnél, elengedhetetlen, hogy kiemeld a szemeid vonalát
Forrás: Shutterstock

Ha nagy szemeket szeretnél, elengedhetetlen, hogy kiemeld a szemeid vonalát, de vigyázz, ne vastagon húzd ki, mert azzal az ellentétét érheted el. Húzz egy szép, vékony vonalat a szempilla vonal mentén, és hosszabbítsd meg kicsit a külső sarkaknál – ezzel elegáns hatást érhetsz el és kifejezőbbé varázsolhatod a tekinteted.

3. Világos szemhéjpúder

Makeup,Artist,Using,Makeup,Brush,For,Eyes,And,Applying,Brown
Szemhéjpúderből érdemes világosabb árnyalatokat választani
Forrás: Lysenko Andrii/Shutterstock

 

Szemhéjpúderből érdemes világosabb árnyalatokat választani – főleg a szemed belső sarkába – ugyanis ezzel optikailag nagyíthatod a szemed. A sötétebb árnyalatokkal ugyan füstösebb hatást érhetsz el, de ezek által kisebbnek tűnnek a szemeid.

4. Fehér szemceruza

Woman,Applying,Eyeliner,On,Eyelid,With,Pencil
A vízvonaladat húzd ki fehér vagy nude szemceruzával
Forrás:  AlikeYou/Shutterstock

A vízvonaladat húzd ki fehér vagy nude szemceruzával – ezzel is segítheted azt, hogy a szemeid optikailag nagyobbnak tűnjenek.

5. Szempillagöndörítő és szempillaspirál

Woman,,Eyes,And,Makeup,With,Mascara,For,Beauty,,Volume,Or
Használj dúsító és hosszabbító szempillaspirált
Forrás: Shutterstock

A szempillagöndörítő és a szempillaspirál használata elengedhetetlen a sminkedhez, ha nagy szemekre vágysz. A szempillagöndörítő segítségével nyitottabbá teheted a tekinteted. Használj dúsító és hosszabbító szempillaspirált – ezen nem érdemes spórolni, válassz olyat, ami nem hullik a szemed alá pár óra múlva, mert ezzel jelentősen ronthatod az összhatást.

6. Fényes szemhéjfesték

Extreme,Close-up,Of,A,Woman's,Eyelid,With,A,Makeup,Brush
Használhatsz arany, platina, vagy pezsgő árnyalatokat is 
Forrás: Lysenko Andrii/Shutterstock

Használhatsz arany, platina, vagy pezsgő árnyalatokat is – ezek nem csak a szemhéj hangsúlyozásában segítenek, hanem a fény visszaverésével sokkal nagyobb szemeket is eredményeznek.

7. Műszempillák

The,Master,Builds,Up,Large,Colored,Eyelashes,To,The,Client.
A műszempillák segítségével igazi Bambi-szemeket varázsolhatsz
Forrás: Goncharov_Artem/Shutterstock

A műszempillák segítségével igazi Bambi-szemeket varázsolhatsz magadnak – de figyelj arra, hogy természetes hatású, ne túl hosszú pillákat válassz.

Ezekkel a trükkökkel jelentős eredményeket érhetsz el, ha nagy szemeket szeretnél. De ne feledd, hogy a gyakorlás fontos; kísérletezz többféle verzióval, hogy megtaláld a számodra leginkább megfelelő színeket és formát. A smink kitűnő lehetőség az önkifejezésre, és mindig újabb meg újabb tippeket olvashatsz, de a legfontosabb mindig az legyen számodra, hogy jól érezd magad a bőrödben.

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.