Hajápolás klóros víz után — Így tedd rendbe hajkoronád!

Shutterstock/ShotPrime Studio -
hajápolás tippek-trükkök haj
8 szuper tipp a gyönyörű hajért. Hajápolás a nyári medencézés után.

A nyári hónapok beköszöntével egyre több időt töltünk a medencék hűsítő vizében. A fürdőzés hűsítő pillanatai közben pedig nem is gondolunk rá, hogy a klóros víz milyen káros hatással lehet a hajunkra, és a medencézés után mennyire fontos a hajápolás. A klór kiszáríthatja a hajat, emellett fakóvá és töredezetté teheti azt. Az alábbiakban bemutatunk néhány hasznos tippet és trükköt, hogy hogyan ápold hajadat klóros víz után, hogy az egészséges és ragyogó maradjon.

hajápolás
A medencében pancsolás után különösen fontos a hajápolás. Forrás: Shutterstock/T.Den_Team

1. Hajápolás, amit azonnal megtehetsz: használj hajvédő spray-t!

A strandtáskába érdemes magaddal vinned egy hajvédő sparyt is. Mielőtt a medencébe mennél, permetezd a hajadra, különösen a hajvégekre. Ezek a termékek olyan védőréteget képeznek a hajszálakon, amelyek csökkentik a hajkárosodást. Úgy lettek kifejlesztve, hogy megakadályozzák, hogy a vízben található klór teljesen beszívódjon. A még hatékonyabb védelem érdekében használj klór eltávolító sampont és mélyhidratáló balzsamot az úszás utáni hajmosáshoz.

2. Használj speciális samponokat és balzsamokat

A klór, és a medencékben található egyéb vegyi anyagok eltávolítására kifejlesztett samponok és balzsamok kifejezetten hasznosak lehetnek. Ezek a termékek segítenek semlegesíteni a klórt, miközben hidratálják és táplálják a hajat. Keresd azokat a termékeket, amelyek természetes összetevőket, például aloe verát, teafaolajat vagy E-vitamint tartalmaznak.

3. Úszás után öblítsd le!

Az első és legfontosabb lépés, amit megtehetsz az az, hogy fürdőzés, vagy úszás után alaposan leöblíted a hajadat tiszta vízzel. A medencék partján, vagy az öltözőben is találsz zuhanyzókat a strandokon, így ezt könnyen észbe tarthatod. Ha átöblíted a hajadat tiszta vízzel, az segít eltávolítani a klór maradványait, mielőtt azok teljesen beivódnának a hajszálakba.

4. Ne használj forró vizet

A forró víz tovább száríthatja a hajadat, ezért mindig langyos vagy hideg vízzel öblítsd le és mosd meg a hajadat úszás után. A hideg víz segít lezárni a hajszálak kutikuláját (a haj külső rétege, egyfajta védőburka, amely az egész hajszál körül helyezkedik el), megőrizve a nedvességet és a fényt.

5. Mélyhidratálás

A klóros víz hatására a haj kiszáradhat, ezért fontos a rendszeres mélyhidratálás. Használj hetente egyszer vagy kétszer mélyhidratáló hajpakolást vagy olajkezelést. Az argánolaj, kókuszolaj vagy avokádóolaj kiváló választás lehet. Vidd fel a választott olajat a hajadra, hagyd hatni legalább 30 percig, majd öblítsd le alaposan.

6. Viselj úszósapkát

Bár nem mindig a legdivatosabb választás, azonban az úszósapka hatékony módja annak, hogy megóvd hajadat a klór káros hatásaitól. Az úszósapka csökkenti a klór közvetlen érintkezését a hajszálakkal. Vannak olyan úszómedencék, ahol kötelező is a használata. Válassz olyan anyagból készült sapkát, amely kényelmes és jól illeszkedik.

7. Kíméletes szárítás

Úszás és medencézés után fontos, hogy kíméletesen szárítsd meg a hajadat. Ha lehet, hagyd természetesen megszáradni, vagy használj alacsony hőfokú hajszárítót. Kerüld a durva törölközővel való dörzsölést, mert ez töredezést okozhat. Inkább finoman nyomkodd ki a vizet egy puha törölközővel.

8. Rendszeres hajvágás

A klóros víz okozta hajkárosodás minimalizálása érdekében fontos a rendszeres hajvágás. A töredezett hajvégek eltávolítása segít megőrizni a haj egészségét és szépségét. Nyáron ügyelj rá, hogy időben iratkozz be a fodrászodhoz, hiszen a nyaralások és szabadságok alatt lehet, hogy nem tud majd rögtön időpontot adni neked.

A klóros víz ápolása ugyan némi plusz figyelmet igényel, de ezekkel az egyszerű lépésekkel megőrizheted hajad egészségét és ragyogását még a nyári medencézések közepette is. Ne feledd, hogy a hajápolás egy folyamatos folyamat, és a megfelelő termékek és technikák alkalmazásával hosszú távon is egészséges és szép maradhat hajkoronád.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.