Fokhagymával kenegetik arcukat a beauty influenszerek - Ezt gondolják az új trendről a szakértők

Young,Woman,With,Problem,Skin,Looking,Into,Mirror.,Concept,Of
Shutterstock - maxbelchenko
pattanás fokhagyma arcápolás
Merész influenszerek fokhagymát kennek az arcukra, azt állítva, hogy ez a furcsa szépségpraktika gyorsan eltünteti a bőrhibákat. Pattanások ellen valóban hatékony lehet?

Ha rákeresel a „nyers fokhagyma aknéra” A TikTokon, több száz videót találsz, amelyben az emberek egy gerezd nyers fokhagymát dörzsölnek a pattanásaikra. Bár a szakértők megértik az otthoni gyógymódok iránti vonzalmat, figyelmeztetnek, hogy a növény arcbőrön való alkalmazása nem jó ötlet.

fokhagyma
Pattanás és fokhagyma? A szakértő szerint nem jó kombó
Forrás: Shutterstock

Pattanás és fokhagyma? A szakértő szerint nem jó kombó

Dr. Ketaki Bhate, a londoni Self London konzultáns bőrgyógyásza a Vogue-nak elmondta, hogy ez 

irritációt vagy akár kémiai égéseket is okozhat, amelyek gyulladás utáni foltokat hagyhatnak maguk után.

 Dr. Shereene Idriss, okleveles bőrgyógyász is egyetértett, és azt nyilatkozta a magazinnak, hogy a fokhagyma arcbőrön való alkalmazása „nem képes gyógyítani az aknét.”

A legtöbb videó, ahol az emberek fokhagymával 'gyógyítják' az aknéjukat, olyanok, akik hormonális aknéval küzdenek, ami gyakran vényköteles gyógyszereket igényel. Nagyon fontos, hogy a probléma gyökerét kezeljük, hogy elkerüljük a nemkívánatos mellékhatásokat, például a hosszú távú hegesedést

 -  magyarázta Idriss. Bár a fokhagyma bőrre kenése nem ajánlott, a fokhagyma fogyasztása erősen ajánlott.

„A fokhagyma kiváló C- és B6-vitamin, mangán és szelén forrás" -  mondta Emily English táplálkozási szakértő és az epetōme alapítója a Vogue-nak. „Ezen felül a fokhagyma kéntartalmú vegyületeket, például allicint tartalmaz, amelyek antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkeznek.”

A fokhagymán kívül a szakértő azt javasolja, hogy az aknéval küzdők kövessenek egy glikémiás, antioxidánsokban gazdag étrendet, és helyezzenek hangsúlyt az Omega-3 zsírsavakra, a probiotikumokra és a cinkre. Ami a helyi kezeléseket illeti, fontos, hogy orvoshoz forduljunk, mielőtt bármit is a bőrünkre kennénk.

„Minden ember bőre más, így az általános megközelítés nem ideális”  - mondta Bhate. „Általában aknébarát (nem komedogén) termékeket ajánlok, és egy egyszerűbb bőrápolási rutint, mivel túl sok termék egyidejű használata irritálhatja a bőrt.”

 

 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.