Edith Piaf szépségtitkai: sminkelj úgy, mint a varázslatos díva – Termékekkel, árakkal

Edith Piaf
AFP - Rmn-Grand Palais via AFP
énekesnő francia tehetség
A francia nőket a szépség, az elegancia, a titokzatosság és a szenvedélyesség jelzőivel illetik a világ minden táján. De miben rejlik minden idők egyik leghíresebb, legkülönlegesebb francia énekesnőjének, Edith Piafnak a szépsége?

Edith Piaf egyedisége és különleges bája legkevésbé sem csupán a hajviseletéből, a sminktechnikájából vagy az öltözködési stílusából fakadt. Bár kétségkívül rendelkezett a francia nőkre jellemző finom, női eleganciával, – egyedi szépségének titka sokkal inkább kivételes tehetségéhez, törékenységéhez és végtelenül szenvedélyes, őszinte lényének kisugárzásához fűződik. Mélysége, fájdalmai és hányattatott sorsa jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy zsigerekig hatoló dalai örök érvényűvé tegyék művészetét. Egyediségéhez azonban kétségkívül hozzátartozik nem mindennapi, jellegzetes külseje is, amely másokkal összetéveszthetetlenné teszi a páratlan tehetségű művészt.

Edith Piaf
Edith Piaf
Forrás: Getty Images

Mitől olyan különleges Edith Piaf szépsége?

A klasszikus szépségnek semmiképp sem nevezhető énekesnő sötét göndör haja, hatalmas szemei, porcelánbőre, pici, törékeny alkata után kapta becenevét: veréb (Piaf). A beceneve is szerény megjelenésére utal; soha nem látták kihívó, feltűnő vagy színes öltözékben – ami nem véletlen: Edith többször elmondta, hogy ő az utcán énekelve kezdte el karrierjét, és a felsőbb, gazdag körökben való megjelenés nem igazán volt komfortos számára.

Olyan ruhákat viselt szívesen, amelyek minden társadalmi osztályhoz tartozó nő számára az elérhetőséget képviselték. 

Ruháit a fekete elegancia és letisztultság jellemezte, amely mindig az évek során változó divat szerinti szabásmintákat követte.

Edith Piaf nagy fekete ruhában
Ruháit a fekete elegancia és letisztultság jellemezte
Forrás: Wikimedia/Harcourt stúdió

Sötétbarna, göndör haját fiatalon sokszor hordta kiengedve, aztán az idő előrehaladtával már egészen rövidre vágatta és vörösre festette.

Edith Piaf rövid hajjal
Haját az idő előrehaladtával már egészen rövidre vágatta
Forrás: Rmn-Grand Palais via AFP

Rendkívül karakteres, megjegyezhető, de visszafogott sminket viselt; világos alap, enyhe pirosítóval, világos púderrel – egyetlen élénk szín volt felfedezhető az arcán: élénkpiros ajka, amelyet idővel felváltott a sötétebb, mélybordó árnyalat.

Edith Piaf
Rendkívül karakteres, megjegyezhető, de visszafogott sminket viselt
Forrás: Profimedia

Sminkjének legjellegzetesebb eleme a vékony, ívelt szemöldöke volt, amely Edith Piaf megjelenésének védjegyévé vált. A szemeit soha nem festette erős színekkel, nem használt tusvonalat, csak szempilláit hangsúlyozta.

Photo of Edith PIAF
Jellegzetes, vékonyan ívelt szemöldöke védjegyévé vált
Forrás: Getty Images

Ha kedvet kaptál az Edith Piaf inspirálta hajviselethez és sminkhez, segítünk a kivitelezésben:

Göndörítő hajhab

Formázó krém göndör hajra bio lennel - 4490 Ft
Forrás: https://www.yves-rocher.hu/

Mélybordó rúzs

Anastasia Beverly Hills Matt rúzs - 9770 Ft
Forrás: notino.hu

Szemöldök ceruza

Makeup eye all in one brow palette - 6890 Ft
Forrás: douglas.hu

Barack árnyalatú pirosító

Bourjois pirosító, barack árnyalat - 4199 Ft
Forrás: dm.hu

Ívelt hatású szempillák

In extreme dimension szempillaspirál -  11.800 Ft
Forrás: maccosmetics.hu

+1 bronz szemhéjpúder

Guerlain Ombres G szemhéjpúder paletta - 32.400 Ft
Forrás: marionnaud.hu

Edit Piaf korában, a 40-es, 50-es években divat volt a cérnavékony szemöldök. Minden művésznő vékony, boltíves formájúra szedette szemöldökét. Manapság azonban a természetes formák és fazonok a trendik, így semmiképp se válj meg dús szemöldöködtől.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.