Céline Dion produkciója lenyűgöző volt a párizsi olimpia nyitóünnepségén: sokat küzdött ezért a pillanatért

Celine Dion
AFP or licensors/Canadian singer Celine Dion attends the New York special screening of the documentary film "I Am: Celine Dion" at Alice Tully Hall in New York City on June 17, 2024. (Photo by ANGELA WEISS / AFP) - AFP
betegség Olimpia 2024 párizsi olimpia Céline Dion
Az énekesnő évek óta visszavonult már merevember-szindrómája miatt, de most újra énekelt. Céline Dion a párizsi olimpia nyitóünnepségén erőteljes produkcióval kápráztatta el az embereket.

Lenyűgöző produkcióval tért vissza Céline Dion: a párizsi olimpia nyitóünnepségén lépett fel. Az énekesnő már hosszú ideje nem énekelt merevember-szindrómája miatt.

Céline Dion a párizsi olimpia nyitóünnepségén
Céline Dion a párizsi olimpia nyitóünnepségén
Forrás: AFP 

Céline Dion lélegzetelállítóan énekelt a párizsi olimpia nyitóünnepségén

Az Eiffel-tornyon állva énekelte el Céline Dion Édith Piaf Hymne A L'Amour című számát a párizsi olimpia nyitóünnepségén, és szem nem maradt szárazon. Az énekesnő merevember-szindrómája miatt már régóta nem állt színpadon, az éneklés ugyanis olyasmi, amit ez az egyelőre gyógyíthatatlan betegség nagyon megnehezít. A hatszoros Grammy-díjas énekesnő láthatóan elérzékenyült erőteljes előadásának végén, amelyet a közönség hatalmas tapssal és ovációval fogadott. 

Céline Dion rengeteget küzdött azért, hogy ezt a pillanatot átélhesse. A betegségével folytatott kemény harcáról dokumentumfilm is készült, melynek egy részletében bemutatják, hogy az énekesnő próbál ugyan énekelni, de nem sikerül. A felvételen Céline Dion ezután könnyekben tör ki. "Olyan érzés volt, mintha valaki fojtogatna" - mondta korábban Céline Dion arról, hogy milyen érzés a merevember-szindrómával élve énekelni. "Pedig én csak énekelni tudok. Ez az, amit egész életemben csináltam. És ezt szeretem a legjobban csinálni." 

Az énekesnő betegségét 2022 augusztusában diagnosztizálták, de akkora már 17 éve küzdött ezzel. A merevember-szindróma gyakran bonyolult, mivel a tünetek sok más betegséghez is hasonlíthatnak. A diagnózis felállításához általában neurológiai vizsgálatok, vérvizsgálatok és izom-elektromiográfia szükséges. A kezelés célja a tünetek enyhítése és az életminőség javítása, ami gyakran izomlazító gyógyszereket, immunterápiát és fizioterápiát foglal magában.

Merevember-szindróma

A merevember-szindróma (angolul Stiff Person Syndrome, SPS) egy ritka neurológiai betegség, amelyet izommerevség és fájdalmas izomgörcsök jellemeznek. A szindróma autoimmun eredetű, vagyis a szervezet immunrendszere tévedésből megtámadja a saját sejtjeit és szöveteit.

A merevember-szindróma tünetei közé tartozik az izmok fokozatos merevsége és fájdalma, ami leggyakrabban a törzs izmait érinti, de kiterjedhet a végtagokra is. Az érintetteknél izomgörcsök is jelentkezhetnek, amelyeket stressz, hirtelen mozgások vagy bizonyos zajok válthatnak ki. Ezek a görcsök rendkívül fájdalmasak lehetnek, és jelentősen korlátozhatják a mozgást.

Nézd meg Céline Dion produkcióját a párizsi olimpia nyitóünnepségén:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.