Meghan Markle könnyekben tört ki Vilmos herceg nyilatkozata után

Válás lehet a vége Harry herceg és Meghan kapcsolatának?
Getty Images - Chris Jackson
brit királyi család Vilmos herceg Harry & Meghan
Harry herceg nem véletlenül haragszik bátyjára. Azt állítja, Vilmos olyan nyilatkozatot adott ki, ami miatt felesége, Meghan Markle zokogásban tört ki. Harry egyfelől megérti testvérét, másfelől úgy érzi, bátyja ezzel éket vert kettejük közé.

Harry a Netflix róluk szóló sorozatában beszélt az esetről, amikor a felesége kiborult a bátyja miatt. Felidézte Vilmos reakcióját azokra a találgatásokra, melyek szerint megfélemlítette öccsét, Harryt és a feleségét, Meghan Markle-t, és hogy részben ez az oka annak, hogy a sussexi hercegi pár távozott Nagy-Britanniából.

The State Funeral Of Queen Elizabeth II, Meghan Markle Erzsébet királynő temetésén
Meghan Markle zokogott Vilmos nyilatkozata miatt
Forrás: The State Funeral Of Queen Elizabeth II/bestof

„Megjelent egy történet, miszerint Meghan és én részben azért távoztunk, mert Vilmos megfélemlített minket. Amint a Vilmossal való találkozó után beszálltam a kocsiba, elmondták, hogy a bátyám és az én nevemben kiadtak egy közös nyilatkozatot, amelyben tagadjuk a történetet, miszerint ő terrorizált minket. 

Nem tudtam elhinni. Senki sem kért tőlem engedélyt arra, hogy a nevemet egy ilyen nyilatkozathoz adjam. Felhívtam Meghant, és elmondtam neki, ő pedig könnyekben tört ki, 

mert négy óra sem telt el, és képesek voltak ilyen gyorsan hazugsággal védeni a bátyámat, miközben három éven keresztül soha nem voltak hajlandóak az igazat mondani azért, hogy megvédjenek minket”mondta el Harry a sorozat 5 epizódjában, hozzátéve:

„A legszomorúbb az egészben az, hogy ez éket vert közém és a bátyám közé, aki most az intézmény oldalán áll. 

És én megértem, egy részét megértem. Ez az ő öröksége, tehát bizonyos mértékig az ő felelőssége a királyság túlélése és fennmaradása”.

Emiatt a nyilatkozat nem bírt a könnyeivel Meghan Markle

A kérdéses nyilatkozat így szólt: „Egyértelmű cáfolatok ellenére ma egy brit újságban hamis hír jelent meg, amely a sussexi és a cambridge-i herceg közötti kapcsolatról spekulált. A mentális egészséggel kapcsolatos kérdésekkel oly mélyen törődő testvérek számára sértő és potenciálisan káros ennek a lázító hangnemnek használata”.

Harry és Meghan a műsorban számos témáról beszélt, többek között a bulvársajtóval való nehéz viszonyukról és a királyi család válaszáról a Meghanról írt rasszista hírekre. A sussexi herceg elmondta, hogy a palota azt az utasítást adta, hogy ne reagáljanak, tekintsék úgy, mint egyfajta beavatási szertartást, amin Meghannak is át kell esnie, ahogy a család többi tagja is átment hasonlón. Nem gondolták, hogy meg kellene védeniük őt, de Harry szerint a helyzet nagyobb súlyát az adta, hogy felesége esetében faji megkülönböztetésről volt szó. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.