Kiderült mennyit keres Vilmos herceg Cornwall hercegeként

Chris Jackson/Getty Images - Chris Jackson
mesés vagyon angol királyi család Vilmos herceg
30 millió dolláros bevételt könyvelhetett el első évében Cornwall hercegeként. Vilmos herceg ezt a címet és birtokot akkor örökölte, amikor apja, Károly király trónra lépett.

A Cornwall Hercegség július 24-én tette közzé integrált éves jelentését, amely 23,6 millió GBP (30,4 millió dollár) felosztható többletet mutatott a 2023–2024-es pénzügyi évre. Ez volt Vilmos herceg első teljes éve Cornwall hercegeként. Amikor Károly király 2022-ben trónra lépett, Vilmos herceg lett Cornwall új hercege és a birtok vezetője. Az összeg fedezi Vilmos herceg, Katalin hercegné és három gyermekük hivatalos, jótékonysági és magánköltségeit. 

Vilmos herceg
Vilmos herceg a háztartási kiadásain felül jövedelemadót is fizet a Cornwalli Hercegségtől származó teljes bevétele után. 
Forrás: Andy Parsons/Kensington Palace

Vilmos herceg kiadásait a Cornwall Hercegség fedezi

A 42 éves walesi herceg a királyi család dolgozó tagjaként nem kap rendes jövedelmet. Ehelyett az éves kiadásait nagyrészt a Cornwall Hercegség fedezi. Az elképesztő értékű birtok közel 130 000 hektáron terül el, és földeket, farmokat, házakat és egyéb vagyontárgyakat foglal magában az örökös és családja támogatására. A birtokot még III. Edward király alapította 1337-ben, hogy biztosítsa a trónörökös pénzügyi szükségleteit. 

Vilmos herceg jövedelemadót is fizet a Cornwall Hercegségtől származó bevétele után

Erzsébet királynő halála után egy királyi forrás szerint Vilmos herceg teljesen belemerült a Cornwalli Hercegség vezetőjeként betöltött szerepébe. A walesi herceg az utóbbi időkben többször is megfordult a birtokon, többek között májusban egy éjszakai kirándulás alkalmával, amikor meglátogatta a Cornwall hercegség innovatív lakásprojektjének helyszínét, amelynek célja a hajléktalanság kezelése Newquayben. A jelentés kiemelte Vilmos mecénás szerepeivel kapcsolatos aktualitásokat is, beleértve a Labdarúgó Szövetségnél betöltött szerepének változását. A futball elkötelezett rajongójaként Vilmos mostantól a Szövetség védnöke lesz, ezt a tisztséget korábban nagyanyja, Erzsébet királynő töltötte be. Vilmos 2006 óta volt az FA (The Football Association) elnöke. A változás tükrözi a walesi hercegként betöltött vezető szerepét. Ezenkívül vilmos herceg új védnökséget vállal a Welsh Guards Charity-nél és a Royal Cornwall Mezőgazdasági Egyesületnél, valamint a Victoria Cross és George Cross Egyesület elnöke lesz. Emellett elnökből a Fields in Trust pártfogója lesz. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.