Két éve hunyt el II. Erzsébet: kiderült, hogy töltötte utolsó napjait

Queen Elizabeth II Attends A Thanksgiving Service
Getty Images - Tim Graham
halál II. Erzsébet brit királynő II. Erzsébet
Megszólalt a királynő egyik utolsó látogatója. Elmondta, hogy II. Erzsébet hogyan érezte magát a halála előtt.

II. Erzsébet 2022. szeptember 8-án távozott az élők sorából, halála nemcsak a családját és az Egyesült Királyságot, de az egész világot megrázta. Ő volt a leghosszabb ideig regnáló brit uralkodó, emellett a legtovább uralkodó nő valaha az egész világon. De még a leghosszabb ideig regnáló uralkodók összesített listáján is a  II. hely illeti meg. Az egyik utolsó látogatója elmondta, hogyan érezte magát a királynő a halála előtt.

II. Erzsébet királynő
II. Erzsébet királynő két éve hunyt el
Forrás: Getty Images/Max Mumby/Indigo

Így töltötte utolsó napjait II. Erzsébet

Néhány nappal a halála előtt Erzsébet királynő állítólag teljes nyugodt volt, és "nem bánt meg" semmit - állítja az egyik utolsó látogatója. Dr. Ian Greenshields tiszteletes 2022 nyarán a Balmoral-kastélyban volt II. Erzsébet királynő vendége. Ő volt az egyik utolsó ember, aki látta és beszélt a néhai királynővel, mielőtt szeptember 8-án békésen elhunyt. Dr. Greenshields megosztotta, hogy a néhai királynő az utolsó napjaiban sokat beszélt a hitéről, apjáról, VI. György királyról és  Skócia iránti szeretetéről, és úgy tűnt, szellemileg teljesen ép maradt. 

Dr. Ian Greenshields azt is megosztotta, hogy a királynő figyelemre méltó emlékezőképességgel rendelkezett. „Beszélgetésünk egy pontján odament az ablakhoz, és azt mondta: 'Ki ne akarna itt lenni?' Nagyon békés, magányos helyen volt. Békében volt" - mondta a tiszteletes. Azt is elárulta, hogy a beszélgetések, amelyeket a néhai királynővel folytatott néhány nappal a halála előtt, elgondolkodtatták, vajon számított-e arra, hogy az a nyár lesz számára az utolsó. „Amikor meghalt, az édesanyámra gondoltam, és arra, hogy ő is beszélt a hitéről közvetlenül a halála előtt, és hogy normális esetben soha nem tenne ilyet." „Szóval azon tűnődöm, hogy az emberek, akár tudat alatt is, készülnek-e a végére. Az is nagyon gyakori, hogy amikor az emberek haldokolnak, elgondolkodnak a szüleikről, ahogy a királynő is tette."

Harry nem tudott elbúcsúzni a királynőtől: a bejelentés után érkezett meg Balmoralba

Harry hercegnek és feleségének, Meghan Markle-nek egy jótékonysági rendezvényen kellett volna felszólalnia a királynő halála előtti napokban, azonban II. Erzsébet hirtelen romló egészségi állapota miatt Harry azonnal útnak indult a Balmolar-kastélyba. Meghan nem tartott vele, sőt, úgy tudni, Harry is elkésett, és már nem tudott találkozni nagymamájával. II. Erzsébet unokájáról egy lesifotó is készült, amin azt látni, hogy Harry a sofőr mögött, összetörve ül az autóban.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.