Kitálalt Kamilla királyné fia: Tom Parker Bowles az anyjáról mondott véleményt

Kamilla királyné és Tom Parker Bowles
Britain's Camilla, Duchess of Cornwall, (R) and her son Tom Parker Bowles, watch the action on the second day of the Cheltenham Horse Racing Festival in Gloucestershire, western England, on March 14, 2012. The genteel Georgian town of Cheltenham will become the centre of the universe for jump racing enthusiasts as it plays host to the 2012 National Hunt Festival. AFP PHOTO/ANDREW YATES (Photo by Andrew YATES / AFP) - AFP
brit királyi család Kamilla királyné Károly király rák
Tom Parker Bowles új szakácskönyvének népszerűsítése közben válaszolt a III. Károly király állapotát firtató kérdésekre. Kamilla királynéről is beszélt, elmondta, hogy viseli az édesanyja valójában az uralkodó rosszindulatú daganatos betegségét.

Kamilla királyné fia, Tom Parker Bowles arról számolt be, hogy anyja és III. Károly király hogy érzi magát a rák elleni harc közepette. „Az orvos szerint a kezelés jól halad” — mondta a 49 éves Parker Bowles, miközben új szakácskönyvét népszerűsítette. Hozzátette, Kamilla királyné is jól van: „Az édesanyám kemény nő” — mondta el véleményét Tom.

Tom Parkes Bowles, Kamilla királyné fia
Tom Parker Bowles szerint anyja, Kamilla királyné jól van, ahogy III. Károly király is
Forrás: AFP

Fia szerint Kamilla királyné erős nő

Tom Parker Bowles Kamilla királyné és volt férje, Andrew Parker Bowles fia. A pár 1973 és 1995 között volt házas. Kamilla királyné egy évtizeddel az első házassága után, 2005-ben kötötte össze az életét Károllyal.

Az év elején derült ki, hogy Károly királynál rákot diagnosztizáltak, miután megnagyobbodott prosztatája miatt beavatkozáson esett át. Károly akkor nem osztotta meg nyilvánosan, hogy milyen típusú rákkal küzd.

„A király közelmúltbeli, jóindulatú prosztatamegnagyobbodás miatti kórházi beavatkozása során egy külön aggodalomra okot adó problémát észleltek” — állt a Buckingham-palota februári közleményében. „Az ezt követő diagnosztikai vizsgálatok a rák egy formáját azonosították nála”.

Károly kezelésen esett át, és visszalépett a királyi feladatok ellátásától. A palota szerint az uralkodó „hálás az orvosi csapatának”, és „továbbra is teljes mértékben pozitívan áll a kezeléséhez”.

A közleményben azt is elárulták, a király korábban miért nem osztotta meg, milyen betegséggel küzd.

„Őfelsége úgy döntött, hogy megosztja a diagnózisát, hogy megelőzze a spekulációkat, abban a reményben, hogy ez segítheti a közvélemény megértését mindazok számára világszerte, akiket érint a rák” — zárult a közlemény.

Robert Jobson királyi író szerint valójában Kamilla királyné nem akarta, hogy Károly nyilvánosságra hozza az állapotát.

„A király felülbírálta őt” - magyarázta Jobson egy augusztusi interjúban. „Úgy érezte, hogy ez egy lehetőség arra, hogy vezető szerepet vállaljon, és ezzel arra ösztönözze a hasonló tüneteket tapasztaló férfiakat, hogy időben forduljanak orvoshoz” — tette hozzá.

Áprilisban Károly a diagnózisa óta először jelent meg a nyilvánosság előtt, amikor Kamillával együtt meglátogatott egy londoni rákközpontot. Azóta is részt vesz királyi eseményeken és tervezett elfoglaltságain. 

 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.