Sarolta hercegnő más nevet használ az iskolában: nem akar különbözni a többi gyerektől

Sarolta hercegnő
AFP - AFP
brit királyi család iskola Sarolta hercegnő megszólítás
Katalin hercegné és Vilmos herceg lánya, bár impozáns királyi fenség címe van, a dél-londoni Thomas's Battersea iskolában nem használja. Sarolta hercegnőt a tanárai és barátai másképp szólítják, az intézményben ugyanolyan átlagos gyerek lehet, mint a társai.

Mielőtt Windsorba költöztek volna, György herceg és Sarolta hercegnő is a dél-londoni Thomas's Battersea iskolába jártak. Bennfentesek szerint az intézményben, amint átlépik az iskola kapuját, a királyi státuszuk ellenére ugyanúgy bánnak velük, mint bárki mással. Ezt Katalin hercegné és Vilmos herceg teljes mértékben támogatja, sőt, minden eszközt megragadnak, hogy elérjék, hogy utódaiknak minél normálisabb gyerekkora legyen.

Sarolta hercegnő
Katalin és Vilmos azon dolgoznak, hogy Sarolta hercegnőnek és testvéreinek normális gyerekkora legyen
Forrás: Getty Images

Így szólítják Sarolta hercegnőt az iskolában

Teljes neve Charlotte Elizabeth Diana, hivatalos címe pedig Ő Királyi Fensége, Charlotte cambridge-i hercegnő. Impozáns nevek és megszólítások, de elképzelhetetlen, hogy a gyerekek a játszótéren vagy a tanárai így szólítsák Sarolta hercegnőt. Ezért a bátyja és a család többi tagja nyomdokaiba lépve, a szülei címét használja vezetéknévként. Tehát Charlotte Cambridge (Cambridge Sarolta) néven ismerik és nevezik az oktatási intézményben, ahol hétköznapjait tölti.

Hasonlóan, mint György herceg, aki valójában György Sándor Lajos, Ő Királyi Fensége, György cambridge-i herceg, de a George Cambridge nevet használja az iskolában. Apjuk, Vilmos és nagybátyjuk, Harry herceg ugyanezt a stílust használják a nevükhöz, Károly címét — Wales — használják vezetéknévként. Amellett, hogy az iskolában is így szólították őket, mindketten ezt használták katonai pályafutásuk alatt is. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.