24 éves a Szívek szállodája sorozat: utánajártunk, mi lett a főszereplőkkel

Lauren Graham és Alexis Bledel
Northfoto - T.C.D / VISUAL Press Agency
Gilmore Girls szereplők sorozat
Közel negyed évszázada ismerkedtünk meg a Gilmore lányokkal és a furcsa, de imádnivaló kisváros, Stars Hollow lakóival. A Szívek szállodája annyira sikeres volt, hogy 2016-ban visszatért egy rövidke folytatással, hogy a rajongók újra láthassák, milyen szépen néz egymásra Lorelei és Luke.

2000. október 5-én debütált a Szívek szállodája (Gilmore Girls) című sorozat, amely gyorsan a nézők szívébe lopta magát az egyedülálló anya-lánya kapcsolatáról szóló történetével, szellemes párbeszédeivel és a kitalált kisváros, Stars Hollow varázslatos hangulatával. Bár az eredeti sorozat 2007-ben véget ért, 2016-ban egy négyrészes folytatással tért vissza a Netflixre Szívek szállodája: Egy év az életünkből címmel. Az első rész bemutatása óta eltelt közel negyed évszázad, a főszereplők karrierje és élete is sokat változott. Nézzük meg, hol tartanak ma a Szívek szállodája szereplői.

szívek szállodája
Szívek szállodája
Forrás: Warner Bros.

Szívek szállodája: Ez történt a szereplőkkel a sorozat után
 Lauren Graham (Lorelai Gilmore)

Lauren Graham, aki a sorozat Lorelai-ját alakította, a Szívek szállodája után is sikeres karriert futott be. Az egyik legjelentősebb szerepe a Parenthood című sorozatban volt, amelyben Sarah Bravermant játszotta 2010 és 2015 között. Ezt követően kisebb szerepekben tűnt fel, valamint íróként is debütált. 2013-ban megjelent az első könyve, amely egy fiatal színésznő életét meséli el. Graham a folytatásban is visszatért Lorelai szerepéhez, és továbbra is aktív a szórakoztatóiparban, legutóbbi sorozatszerepe pedig a The Mighty Ducks: Game Changers című sorozatban volt.

Alexis Bledel (Rory Gilmore)

Alexis Bledel, aki Lorelai lánya, Rory Gilmore szerepében vált ismertté, a sorozat után több jelentős filmes és sorozatszerepet is kapott. Egyik legismertebb szerepe Lena volt a Négyen egy gatyában című filmekben. Az igazi áttörést azonban a The Handmaid's Tale (A szolgálólány meséje) című sorozat hozta számára, amelyért Emmy-díjat is kapott. Bledel visszatért Rory szerepéhez a 2016-os folytatásban, és azóta folyamatosan dolgozik. Magánéletében is jelentős változás történt: 2014-ben hozzáment Vincent Kartheiser színésszel, bár 2022-ben bejelentették válásukat


 Scott Patterson (Luke Danes)

Scott Patterson, Luke, a kedves és kissé zsémbes kávézótulajdonos szerepében vált közönségkedvenccé. A Szívek szállodája után több sorozatban és filmben is feltűnt, de egyik szerepe sem volt olyan jelentős, mint Luke. Részt vett a Saw (Fűrész) filmsorozatban is, ahol FBI ügynököt alakított. Patterson emellett a zeneiparban is aktív: SmithRadio néven saját rockzenekara van, amely néhány albumot is kiadott. Luke karakteréhez a 2016-os folytatásban is visszatért, ahol továbbra is Lorelai partnereként láthattuk.

Kelly Bishop (Emily Gilmore)

Kelly Bishop, Emily Gilmore, Lorelai szigorú, ám szerethető anyjának szerepében maradandó alakítást nyújtott. A Szívek szállodája után is több sikeres projektben vett részt. A Dirty Dancing című klasszikus filmben játszott szerepe mellett (ahol Baby anyját alakította), feltűnt a Bunheads című sorozatban is, amelyet szintén Amy Sherman-Palladino, a Szívek szállodája alkotója hozott létre. A 2016-os folytatásban Emily karakterének érzelmi utazása az egyik legmeghatóbb szál volt, amelyben a nézők láthatták, hogyan kezeli férje, Richard halálát.

Edward Herrmann (Richard Gilmore)

Edward Herrmann, aki Lorelai édesapját, Richard Gilmore-t alakította, sajnos 2014-ben elhunyt agydaganatban. Halála előtt számos filmben és sorozatban játszott, de a nézők leginkább Richard Gilmore szerepében emlékeznek rá. A 2016-os folytatás érzelmes tisztelgést mutatott be Herrmann és karaktere előtt, Emily gyászával és a család megváltozott dinamikájával.

Edward Herrmann (Richard Gilmore)
Forrás:  Northfoto 

Melissa McCarthy (Sookie St. James)

Melissa McCarthy, aki Sookie, a vidám és tehetséges szakácsnő szerepét alakította, a Szívek szállodája után Hollywood egyik legnagyobb sztárjává vált. Olyan vígjátékokban tűnt fel, mint a Koszorúslányok , A kém , vagy a Női szervek , amelyek világszerte sikeresek lettek. McCarthy komolyabb szerepeket is vállalt, például a Can You Ever Forgive Me? című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték. Bár a 2016-os folytatásban csak röviden jelent meg, karrierje továbbra is virágzik, és több projektben is aktív.

Jared Padalecki (Dean Forester)

Jared Padalecki, aki Rory első szerelmét, Deant játszotta, a Szívek szállodája után is nagy sikert aratott. Az igazi áttörést a Supernatural (Odaát) című sorozat hozta neki, amelyben 15 évig alakította Sam Winchester karakterét. Padalecki folyamatosan dolgozik, és legutóbb a Walker című sorozatban láthattuk, ahol Walker, a texasi kopó újraértelmezett verzióját alakítja.

Milo Ventimiglia (Jess Mariano)

Milo Ventimiglia, aki Jess, Rory lázadó második barátja volt, szintén jelentős karriert futott be a Szívek szállodája után. A legnagyobb sikerét a This Is Us (Rólunk szól) című sorozat hozta, ahol Jack Pearsont, a család apját játszotta, és számos díjat nyert alakításáért. Jess karakteréhez visszatért a 2016-os folytatásban, amelyben újabb fordulatot hozott Rory életében.

Matt Czuchry (Logan Huntzberger)

Matt Czuchry, aki Logan, Rory harmadik komoly barátja volt, a The Good Wife című sorozatban vált ismertté, ahol Cary Agos ügyvédet játszotta. Később főszereplőként láthattuk a The Resident című orvosi drámában, ahol egy sebészt alakított. Czuchry karrierje azóta is töretlen, és a 2016-os folytatásban ismét Logan szerepében láthattuk, ahol karaktere fontos szerepet játszott Rory életében.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.