Tupac testvére azt állítja, Sean „Diddy” Combsnak köze van a rapper meggyilkolásához

gyanú Tupac Shakur Sean Combs P. Diddy
A meggyilkolt rapper mostohatestvére, Mopreme Shakur nem hiszi, hogy Sean „Diddy” Combs őszinte volt akkor, amikor tagadta, hogy bármilyen szerepet játszott volna Tupac meggyilkolásában.

Moprene - akinek valódi neve Maurice Shakur - Piers Morgan Uncensored című műsorában azt mondta, hogy személyesen is beszélt az 54 éves P. Diddyvel Tupac meggyilkolásáról, de kételyei vannak azzal kapcsolatban, amit mondott.

tupac shakur
Tupac Shakur megöléséhez Sean „Diddy” Combsnak is köze lehetett
Forrás: AFP

Tupacet egy autós lövöldözésben ölték meg Las Vegasban 1996-ban, a P. Diddy és a Notorious B.I.G. néven ismert Christopher Wallace közötti rap-háború csúcspontján. Az évek óta tartó viszály miatt sokan azt feltételezték, hogy a Bad Boy Records csapata (Combs lemezkiadó cége) is érintett volt a gyilkosságban. Combs azonban a Los Angeles Times 2008-as, mára már visszavont cikkében azt állította, hogy sem ő, sem Notorious B.I.G. nem tudott semmilyen Tupac elleni támadásról.

„Nem hiszem, hogy ez egy 100 százalékig őszinte nyilatkozat volt” - mondta Moprene Piers Morgannek, amikor az ügyről kérdezték. „Ki kell derítenünk, hogy mi igaz és mi hamis.”

Az 57 éves Moprene elmesélte, hogy Combs egyszer személyesen felkereste Los Angelesben, hogy megmagyarázza a törtéteket. DJ Big Boy, a hip-hop közösség egyik meghatározó alakja szervezte meg a találkozót.

Sean Diddy Combs
Tupac testvére szerint P. Diddynek köze van a rapper megöléséhez.
Forrás: AFP 

„Alapvetően azt mondta, hogy semmi köze a bátyám meggyilkolásához” - mondta a Thug Life rapegyüttes egykori tagja. „Azt mondtam neki, hogy az igazság még nem derült ki, úgyhogy majd meglátjuk. Itt vagyunk most, 27-28 évvel később, és úgy tűnik, hogy még minidg sokan kételkednek ebben a kijelentésben, az emberekben felmerült a gyanú."

Amikor Morgan megkérdezte, hogy szerinte P. Diddy hazudott-e neki annak idején, Moprene így válaszolt: 

Eléggé valószínű, és szerintem ez a helyzet.

Combsot soha nem tartóztatták le, nem emeltek vádat ellene, és nem is emeltek vádat ezekkel az állításokkal kapcsolatban. Moprene azonban azon a véleményen van, hogy az ügyet újra ki kell vizsgálni.

Tupac családja beperelné P. Diddyt

A Page Six júliusban számolt be arról, hogy Tupac családja azt fontolgatja, hogy pert indít Sean Combs ellen a Tupac halálához vezető lövöldözés miatt.

„Diddy múltjából több ember is jelentkezett, hogy információt adnak” - mondta akkor egy forrás. A nyomozás újrakezdésének lehetősége Duane „Keefe D” Davis kijelentése után merült fel. A férfit Tupac meggyilkolásával vádolták, és egyszer azt mondta a vegasi rendőrségnek, hogy Combs 1 millió dollárt fizetett azért, hogy Tupacot megöljék.

Duane Davis, Accused Killer Of Tupac Shakur, Returns To Court
Duane „Keefe D” Davist gyanúsítják Tupac lelövésével
Forrás: AFP

A Los Angeles-i rendőrség korábbi nyomozója, Greg Kading, aki Tupac gyilkossági ügyén dolgozott, szintén azt állította, hogy Davis bevallotta Combshoz való kötődését.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.