Meghan Markle és Harry herceg küszködni fognak luxusbirtokukkal: elzárulhat a pénzcsap...

fényűzés pénz birtok Meghan Markle Harry herceg
Rengeteg pénzbe kerül a pár hatalmas kúriájának fenntartása. Ugyan Harry és Meghan Markle még rendelkeznek a megfelelő anyagi forrássokkal, de mi lesz, ha elzárul a pénzcsap?

Meghan Markle és Harry herceg küszködni fognak a 12 millió fontos kastélyuk működtetésével. Rengeteg pénzbe kerül ugyanis a kúria fenntartása.

Meghan Markle és Harry herceg
Meghan Markle és Harry herceg kúriáját sok pénz fenntartani
Forrás: Getty Images

Meghan Markle és Harry herceg küszködve tartják majd fenn kúriájukat?

Meghan Markle és Harry herceg kilenc hálószobás kaliforniai álomotthonukba költözött, miután 2020-ban visszalépett a királyi feladatoktól. A kiterjedt kúria nagyjából minden olyan létesítménnyel büszkélkedhet, amire csak vágyni lehet, többek között könyvtárral, irodával, spával, edzőteremmel, játékteremmel, borospincével - és 16 fürdőszobával!

A körülbelül 2 hektáros telken elhelyezkedő birtokot - ahol a hatéves Archie herceggel és a hároméves Lilibet hercegnővel élnek - lenyűgöző kertek veszik körül, valamint teniszpálya, teaház, gyerekkuckó, medence és öt autóból álló garázs. Egy szakértő szerint azonban pazar életmódjuk fenntartása meglepően sok munkával jár, és évente több százezer fontjába kerül a párnak a fenntartása.

Eric Bramlett ingatlanügynök rávilágított arra, hogy a Harryékéhez hasonló kúria működtetése milyen áldozatokat követelhet.  

"Egy olyan kastély fenntartása, mint Harryé és Meghané Montecitóban, rengeteg munkát igényel"

 - mondta.  Magas üzemeltetési költségekkel járhat, valószínűleg 10-15 főállású alkalmazottra van szükség, például házvezetőnőkre, magánszakácsokra, kertgondozókra és biztonsági szakemberekre. A szakértő szerint a személyzet bére, a közüzemi szolgáltatások, a kertépítés, a karbantartás és a biztonság számlák is magasra rúghatnak - amiért évente akár több százezer fontot is fizethetnek, nem számítva a nagy felújítások és javítások költségeit. És ugyan 

erre még megvannak az anyagi forrásaik, hiszen egészen jól kerestek saját családjuk lejáratásából,

 de miután nemrég kemény figyelmeztetést kaptak, ezzel valószínűleg fel kell hagyniuk. Mi lesz aután, ha elzárult ez a pénzcsap?

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.