Károly király megnyitja Balmoralt: a látogatók betekintést nyerhetnek a királyi család életébe

The Prince Of Wales And The Duchess Of Cornwall Attend "A Starry Night In The Nilgiri Hills"
Getty Images/The Prince Of Wales And The Duchess Of Cornwall Attend "A Starry Night In The Nilgiri Hills" - WPA Pool
balmoral Károly király kastély
Először nyitják meg Balmoral kapuit a nagyközönség számára. Károly király abban bízik, hogy ezzel a lépéssel közelebb hozhatja egymáshoz a királyi családot és a briteket. A látogatók megtekinthetik a szobát, ahol az utolsó fotó készült II. Erzsébet királynőről.

Első ízben nyitja meg Balmoral kapuit brit uralkodó. Károly király kastélytúrát hirdetett, amelyen az első "aranyjegyes" turisták lehetőséget kapnak arra, hogy bepillantsanak a királyi család skót kastélyának kulisszái mögé. A 3400 szerencsés VIP-jegyet kap, így olyan élményekben is részük lesz, amelyeket a későbbiekben már nem fognak biztosítani a látogatóknak.

Balmoral kastély, Károly király
Károly király megnyitja Balmoralt a látogatók előtt
Forrás: Shutterstock

Károly király rengeteg élményt tartogat a VIP-jegyes látogatóknak

 

Ilyen élmény lesz többek között az a mai napig fennmaradt 150 éves hagyomány is, hogy a királyi család rendezvényein egy skót dudás játszik. A király és a királyné — akik idén nyáron a királyi családot és közeli barátaikat és vendégeiket látják vendégül a kastélyban — nem az asztal két végén, hanem egymás mellet ülnek majd az asztalnál a látogatáskor. A szerencsés jegytulajdonosok a szalonba is bepillanthatnak, ahol a néhai II. Erzsébet királynő a kastély egyetlen működő kandallója előtt pózolt az utolsó fényképéhez. 

Károly felújította a szalont is, és átköltöztette a szalonba Viktória királynő székét is, amely arról híres, hogy A korona egyik epizódjában Margaret Thatcher véletlenül ráült.

A vendégeknek azonban tilos lesz fényképeket készíteni. Ennek ellenére a jegyek két órán belül elfogytak, a világ minden tájáról érkeznek majd kíváncsi látogatók Balmoralba.

Ez is érdekelhet:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.