Tompos Kátya: "A lényeg az élet"

Tompos Kátya
Polyák Attila/Origo -
színpad hírnév siker Tompos Kátya sztárság
Ragyogó, sikeres, tehetséges színész- és énekesnő volt. Bár a nagyközönség nem tudta, Tompos Kátya évek óta súlyos betegséggel küzdött. Rengeteg terve volt, de az élet nem engedte, hogy megvalósítsa azokat. Tompos Kátyára egy évekkel ezelőtti interjúval emlékezünk.

Nem volt ellenére az ismertség, imádta a színpadot és az is őt, de sosem a népszerűség, sokkal inkább az alkotás érdekelte. Tompos Kátya senkitől és semmitől nem akart függeni: a népszerűségtől sem. 

Tompos Kátya
Tompos Kátya a Valami Amerika 2-ben
Forrás: Budapest Film

Tompos Kátya szerint gyerekkori énje így látta volna

"A lényeg az élet. Minden egyes nap a rendelkezésünkre áll. Találkozásokban, amikor az ember érzi, hogy van valami belső kis mag, ami minden embert összeköt. Amit észre lehet venni a szemekben, bármerre mész a világban" - nyilatkozta Tompos Kátya, és azt is elárulta, hogy a 6-8 éves önmaga szerinte hogy vélekedne a felnőtt Kátyáról.

"Karinthy után, szabadon? Nem tudom. Egy gyerek mit lát ebből az egészből? Van egy színésznő, akinek megy a pályája, megismerik filmekből - jaj, de jó neki! Még nem tudja, mennyi munka van mögötte, és persze hogy azt mondja: én is ilyen akarok lenni! De tudod, mit? Inkább én szeretnék visszamenni ahhoz a kicsi Kátyához, és én kérnék néha tőle tanácsot" - vallotta. 

De miként élte meg a hírességet és mindent ami azzal járt? 

"Nem tudod, mi történhet aztán. Az élet bármit hozhat, és te már függsz valakitől vagy valamitől, a pénztől vagy a csilivilitől, és egyszer csak padlót foghatsz. Esetleg nem kapsz épp szerepet, vagy a legjobb barátaid azt mondják, már nem vagy az az ember, akit szerettünk. Úgy nőttem fel, hogy azok, akik a háttérben mellettem állnak, pontosan tudják, ki vagyok én. Akkor is, ha épp mélyponton vagyok, és akkor is, ha a legmagasabb sikereket érem el. Épp ezért nem szeretnék semmiféle túlzott anyagiságtól, ismertségtől függeni. Persze jó, ha az embernek forog a neve, de amikor már a csapból is ő folyik, nem csodálkozom, ha már az se tetszik tőle, ami méltó lenne az elismerésre" - mondta a sztárságról. 

Kátya halálának hírét hivatalos Facebook-oldalán jelentették be pénteken reggel. 

Tompos Kátya külföldi gyógykezelésének finanszírozására gyűjtést, jótékonysági aukciót, koncertet, gálaestet is szerveztek, az összegyűlt összeg sorsáról a színésznő kívánsága szerint, később intézkednek – áll a család közleményében.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.