Tompos Kátya halála megrázta az egész országot: így búcsúznak tőle a pályatársak

Facebook - Attila Kleb
búcsú gyász Tompos Kátya
Az egész országot megrázta a döbbenetes hír, miszerint a Jászai Mari- és Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő hosszan tartó betegség után ma hajnalban örökre távozott. A közösségi oldalakon ezrek, többek között barátok, ismerősök, pályatársak búcsúznak Tompos Kátyától.

Hosszan tartó betegség után, 41 évesen, péntek hajnalban elhunyt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész, énekes – tudatta a család és Tompos Kátya menedzsmentje. A hír megrázta az egész országot, barátok, ismerősök, kollégák búcsúznak a közösségi oldalakon Tompos Kátyától.

Tompos Kátya
Hosszantartó betegség után 41 éves korában elhunyt Tompos Kátya

Tompos Kátya halála mindenkit letaglózott: barátok, ismerősök búcsúznak tőle

A Centrál Színház, amelynek színpadán Tompos Kátya utoljára volt látható, saját halottjának tekinti a színművésznőt.

"Nincsenek szavaink" - írták a bejegyzésükben.

A Centrál Színházon kívül a Nemzeti Színház, a Madách, a Vígszínház, a József Attila Színház, valamint a Budapesti Operettszínház és a Müpa is fájjó szívvel búcsúzott a közösségi oldalán.

Tompos Kátya közeli barátja Hrutka Róbert, aki mindvégig a színművésznő mellett volt, megható posztban köszönt el:

Csak állok elveszve, mint egy kihalt megállóban, és te észrevétlen felszálltál arra a bizonyos holdjáratra. Soha nem volt ilyen hangos a csend. Köszönöm, hogy a barátod lehettem!

Tóth Vera megható posztban emlékezett meg Kátyával közös pillanatairól:

Kátya! Te Szép lány, te angyalka voltál, s lettél. Szeretnék veled még énekelni, úgyhogy majd ha nekem is eljön az időm, keresni foglak. Addig is evezek a magányos csónakban, az élet vizén és igyekszem nélküled, a tehetséged, a melengető szép személyiséged nélkül élni tovább. Itt nem lesz könnyű ez, de neked könnyed, finom átjutásért imádkozom a fényeken túlra, az örökre szépekhez... Keresd meg a Julikát is, kezdjétek el alapítani a zenekart, nemsokára jövök...


 

Tompos Kátyától búcsúzik többek között Palya Bea, Tóth Gabi, Bye Alex is. Farkasházi Réka szívszorító bejegyzésben mondott búcsút.

Ha van igazságtalan dolog ezen a világon…megszakad a szívem.

A hónap elején érkezett a hír, miszerint súlyos betegséggel küzd Tompos Kátya. A 41 éves színművésznőnél ritka rákos megbetegedést diagnosztizáltak, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem érhető el. Tompos Kátya külföldi gyógykezelésének finanszírozására gyűjtést, jótékonysági aukciót, koncertet, gálaestet is szerveztek, az összegyűlt összeg sorsáról később intézkednek – áll a közleményben.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.