Robert Downey Jr. irdatlan sok pénzt kap, hogy visszatérjen a Marvel filmekhez

Robert Downey Jr.
The Hollywood Reporter via Getty/Los Angeles Premiere Of HBO Original Limited Series "The Sympathizer" - Red Carpet - Kevin Winter/GA
fizetés Robert Downey Jr Marvel Studios
A rajongók legnagyobb örömére visszatér a Marvel filmekhez a színész. Ám, ami még ennél is meglepőbb, hogy Robert Downey Jr.mennyi pénzt kap ezért.

Már eddig is rongyosra kereste magát Robert Downey Jr. az elmúlt években a Marvel filmekkel, ám ez a jó széria a jövőben sem áll meg. A színész eddig Vasember bőrébe bújva kápráztatta el a rajongókat, ám hamarosan a képregényes világ legfőbb gonoszaként, Doctor Doomként tér vissza a mozivászonra. A gázsija ezért pedig több, mint amire ember gondolni képes.

Robert Downey Jr.
Rekord összegű pénzt fog kapni Robert Downey Jr. a Marveltől
Forrás: Getty Images

Robert Downey Jr. irdatlan sok pénzt kap a Marveltől

Comic Con legutóbbi bejelentése sokkolta a rajongókat: mindenki legnagyobb örömére Robert Downey Jr. visszatér a Marvel mozis világába. A színész mellett újra munkába állnak a Bosszúállók-filmek rendezői, a Russo-testvérek is, akik az Avengers: Doomsday és az Avengers: Secret Wars című filmekért lesznek majd felelősek. Információk szerint, ami azonban még ennél is őrültebb az a színész fizetése: Robert Downey Jr. elképesztő összeget keres majd a legújabb mozijával, a pontos összegről nem lehet tudni, annyi azonban napvilágra került, hogy még a rendezők gázsijánál is jóval magasabb, ez több mint 100 millió dollárt jelent. A világhírű sztár továbbá saját lakókocsi-parkot, saját testőrséget és magánrepülőt kért a forgatás idejére. Elképesztő összegekről van szó, az ő fizetésükből már egy nagyobb költségvetésű mozi is kijönne. Bízzunk abban, hogy a befeketetés meghozza majd a gyümölcsét.

A színész sokáig a kábítószer rabja volt

A szülei válása után az édesapja nevelte, ami nem biztos, hogy minden tekintetben jó ötletnek bizonyult. Idősebb Robert Downey ugyanis előszeretettel élt drogokkal, ezt a fia elől sem titkolta, sőt gyakran együtt füvezgettek. Az az élmény, hogy gyerekkorában folyton körül volt véve drogokkal, Robert Downey Jr. szerint alaposan hozzájárult ahhoz, hogy évtizedekig tartó függőségi problémái lettek. A kilencvenes évek végére olyan súlyossá váltak a kábítószer-problémái, hogy naponta kötelezték drogtesztre a forgatásokon, többször letartóztatták, kirúgták a már futó produkcióiból, és végül hatósági elvonóra küldték, azaz gyakorlatilag rács mögé dugták. 

Úgy tűnt, a karrierjének végleg befellegzett, sőt az ügyében eljáró bíró azt mondta, azért ítéli börtönre a színészt, mert csak így tudja megmenteni az életét. Idővel mégis sikerült leküzdenie a függőségeit, és 2003 óta teljesen tiszta. 

Hogy mennyire mélyről jött vissza, azt jól jelzi, hogy már senki nem akart neki újra szerepet adni a talpra állása után sem, mert egyetlen biztosító sem vállalta volna vele a kockázatot a filmekért. Mel Gibson viszont ezzel nem törődve adott neki egy esélyt Az éneklő detektívben, és ugyan a film nem aratott túl nagy sikert, de Robert Downey Jr. karrierje újra beindult.

 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.