Videó Alain Delon temetéséről: szombaton helyezték végső nyugalomra a legendát

Cannes,,France,-,May,19,,2019:, Alain Delon
Shutterstock/Copyright (c) 2019 taniavolobueva/Shutterstock. No use without permission. - taniavolobueva
búcsú Alain Delon temetés video
Szűk családi körben vettek búcsút a színésztől. Alain Delon temetéséről azonban készült egy videófelvétel: így érkezett meg a halottaskocsi a színész birtokára.

Alain Delon 88 éves korában hunyt el, halálának híre az egész világot megrázta. A színészlegendát szűk családi körben helyezték végső nyugalomra szombaton a filmsztár közép-franciaországi Douchy-ban található birtokán, amelyről előkerült egy videó.

Előkerült egy felvétel Alain Delon temetéséről
Előkerült egy felvétel Alain Delon temetéséről
Forrás: Getty Images

Alain Delon temetése: előkerült egy felvétel 

A legendás színész 88 évesen távozott az élők sorából, halálának hírét családja jelentette be. Az egész világot megrázta Alain Delon távozása még úgy is, hogy a színész az utóbbi években komoly egészségi problémákkal küzdött. Gyerekei hónapok óta heves vitában álltak apjuk kezelését illetően, akinek egészsége több szélütést követően rohamos romlásnak indult. A népszerű színész az utóbbi évtizedekben küzdött szívritmuszavarral, majd arcideg problémákkal és visszatérő fejfájás miatt is megműtötték.  2024-ben egy francia bíróság gyámság alá helyezte a színészlegendát a megfelelő orvosi ellátása érdekében, amit később kiterjesztettek a pénzügyeire is.

Alain Delon nem kért a Belmondóéhoz hasonló állami pompából, egyszerű temetést szeretett volna, amit meg is kapott. 

A közép-franciaországi Douchyban lévő birtokának magánkápolnájában helyezték végső nyugalomra, a szertartás pedig zárt ajtók mögött zajlott. A 82 éves Jean-Michel Di Falco, a délkelet-franciaországi Gap volt püspöke búcsúztatta a színészt, akit Alain Delon még maga kért fel erre a feladatra. 2017-ben Mireille Darc színésznőt is ő búcsúztatta, aki tizenöt éven át volt Delon élettársa, és vele lakott Douchy-ban.

Alain Delont tehát a szerettei és a barátai körében helyezték végső nyugalomra, ám az utolsó kívánságát nem teljesítették.

A színész ugyanis azt szerette volna, ha imádott kutyáját, Loubót - a 10 éves belga juhászkutyát - elaltatják, és vele együtt eltemetik. A színész az állatot tartotta ugyanis élete legigazibb társának. Az aktivisták felháborodtak, de Delon lánya, Anouchka megerősítette, hogy a család megtartja a kutyát. Loubo Delon gyermekeivel marad, akik a kutyát a család részeként tekintik. Ez a döntés széles körű támogatást kapott a közvélemény és az állatvédelmi szervezetek részéről, akik a hír hallatán megkönnyebbültek, hogy az egészséges kutyát nem altatják el. 

A színész temetéséről annak ellenére, hogy zárt ajtók mögött zajlott, előkerült néhány videófelvétel, amelyen az látható, hogy érkezik meg a halottaskocsi a birtokhoz.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.