Matthew Perry gátlástalan orvosok áldozatává vált: pénzszerzés céljából írták fel neki a ketamint

függőség halál Matthew Perry ketamin
A színész halálát nem törvényesen felírt ketamin okozta, amit a szorogása és depressziójának kezelésére kezdett el intravénásan kapni. Matthew Perry végül ismét függő lett, és az újabb adagokért gátlástalan orvosokhoz fordult.

Matthew Perry a halála előtt visszaesett, ismét a drogok rabjává vált miután egy helyi klinikán a depressziója és szorongása kezelésére intravénás ketamint kapott. Ott visszautasították adagjának növelését, ezért olyan gátlástalan orvosokhoz fordult, akik esküjüket eldobva írták fel neki a nagyobb dózisokat.

Matthew Perry halálát ketaminfüggősége okozta: gátlástalan orvosok írták fel neki az egyre nagyobb dózisokat
Matthew Perry halálát ketaminfüggősége okozta: gátlástalan orvosok írták fel neki az egyre nagyobb dózisokat
Forrás: Getty Images

Matthew Perry intravénás ketmainfüggővé vált: gátlástalan orvosok írták fel neki az újabb adagokat

„Matthew Perry a depresszió és szorongás miatt keresett kezelést, és egy helyi klinikára ment, ahol intravénás ketaminfüggővé vált" - mondta Anne Milgram, a DEA (Kábítószer-ellenes Hivatal) ügyintézője augusztus 15-én, csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján. „Amikor a klinika orvosai nem voltak hajlandók növelni az adagját, gátlástalan orvosokhoz fordult, akik Perryben a gyors pénzszerzés lehetőségét látták." Anne Milgram így folytatta: „Dr. Mark Chavez és Dr. Salvador Placensia megszegték az esküt, amelyet a betegeik ellátására tettek. Ők inkább ártottak, hogy még több pénzt kereshessenek. Anélkül, hogy bármilyen orvosi értékelést vagy ellenőrzést végeztek volna, nagy mennyiségű ketaminnal látták el Matthew Perryt nagy összegekért cserébe."

Anne Milgram kifejtette, hogy ahogy Perry függősége „rosszabb lett", a sztár egyre többet akart a drogból, „gyorsabban és olcsóbban". A ketamin gyorsabb beszerzésére irányuló vágya végül arra késztette Perryt, hogy „utcai dílerektől vásároljon, akik eladták neki azt a ketamint, ami végül a halálához vezetett".

Matthew Perry útja gátlástalan orvosokkal kezdődött, akik visszaéltek a bizalmi pozíciójukkal, mert a pénzszerzés lehetőségét látták benne, és utcai dílerekkel végződött, akik jelöletlen fiolákban adtak el neki ketamint

 - mondta. Azt is kijelentette, hogy Perry halála után a vádlottak „megpróbálták eltussolni, amit tettek". Az In Touch által megszerzett dokumentumok képernyőfotókat tartalmaztak a „Ketamine Queen" néven ismert Jasveen Sangha és az állítólagos drogdíler Erik Fleming közötti szöveges üzenetekről. A beszélgetésben Sangha arra utasította Fleminget, hogy „törölje az összes üzenetünket".

2023. október 28-án Perry-t holtan találták otthonában, a kaliforniai Pacific Palisadesben. A hatóságokat szívmegállás miatt hívták ki, a helyszínre érkező mentősök a pezsgőfürdőjében találták meg a színészt, és kezdetben úgy vélték, hogy megfulladt. A rendőrség azonban előzetes vizsgálatot indított Perry halálának ügyében, ennek következtében fokozatosan derültek ki részletek arról, hogy mi vezethetett a Jóbarátok sztárjának halálához, és elindultak a letartóztatások.

„Ebben az esetben nem törvényes ketaminkezelésről van szó" - szögezte még le Dominc Chan, Los Angeles rendőrfőnöke a két orvos által felírt adagokról. „Két orvosról beszélünk, akik visszaéltek a bizalommal, visszaéltek az engedélyükkel, hogy egy másik ember életét veszélyeztessék. Öt vádlottról, akik, mint említettem, tudták, hogy amit tesznek, az helytelen... Semmi sem volt törvényes abból, amit ma látunk" - mondta a csütörtökö sajtótájékoztatón.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.