III. Károly király komoly elhatározásra jutott: ezt fogadta meg az uralkodó

III. Károly király
Getty Images/The King And Queen Consort Visit Scotland - Pool
királyi család Károly király fogadalom III. Károly király
Nehéz évek vannak az uralkodó mögött, de pozitívan tekint a jövőbe. III. Károly király megfogadta, hogy ezentúl minden más lesz.

III. Károly király két éve van a trónon, és bizony ez az időszak nem volt egyszerű a királyi család egyetlen tagjának sem. Harry herceg és Meghan Markle sorozatos támadásokat indítottak ellenük, de komoly eégszségi problémákkal is szembe kellett nézniük, hiszen Károly királynál és Katalin hercegnénél is rákot diagnosztizáltak. Károly azonban pozitívan tekint előre, és komoly fogadalmat tett az uralkodásával kapcsolatban. 

Károly király elvesztette türelmét
Károly király két éve uralkodik
Forrás: Getty Images

III. Károly király fogadalmat tett

A király nagyon várja uralkodásának második fejezetét, ugyanis az első két év meglehetősen viharosra sikerült. Fia és menye, Harry és Meghan sem könnyítették meg a helyzetét, de az egészségügyi megpróbáltatások is megnehezítették, hiszen Károly királynál és Katalin hercegnőnél is rákot diagnosztizáltak. A nehézségek azonban nem szegték Károly kedvét sőt, a bennfentesek szerint fogadalmat tett: megújult erővel tér vissza a feladataihoz. 

Sok minden történt, de a király mindig is derűlátó volt. Egyszer sem engedte meg magának, hogy megkérdőjelezze a jövőt" - árulta el a forrás. „Minden pozitívnak tűnik, ami örvendetes" - tette hozzá.

„Soha nem láttam még ilyen pozitív és a jövőt illetően ennyire derűlátó embert. 

Annak ellenére, hogy idén kórházi kezelésekben részesült, és egy időre át kellett alakítania a napirendjét és a munkamódszerét, egyszer sem sajnáltatta magát vagy siránkozott a helyzetén.

 Ezt pozitívumként akarja felhasználni, hogy segítsen másokon és felhívja a figyelmüket" - árulta el még a bennfentes. A király őszre már terveket is szőtt: a jövő hónapban Ausztráliába és a Nemzetközösség kormányfőinek szamoai találkozójára utaznak Kamillával. „Az őszi ausztráliai turnéval és a Nemzetközösség kormányfőinek szamoai találkozójával a láthatáron a király nagyon is úgy érzi, hogy ez uralkodásának második fejezete, és nagyon pozitívan tekint a jövőbe" - mondta a forrás.

Két éve hunyt el II. Erzsébet: kiderült, hogy töltötte utolsó napjait

II. Erzsébet 2022. szeptember 8-án távozott az élők sorából, halála nemcsak a családját és az Egyesült Királyságot, de az egész világot megrázta. Ő volt a leghosszabb ideig regnáló brit uralkodó, emellett a legtovább uralkodó nő valaha az egész világon. De még a leghosszabb ideig regnáló uralkodók összesített listáján is a  II. hely illeti meg. Az egyik utolsó látogatója elmondta, hogyan érezte magát a királynő a halála előtt.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.