Borzasztó körülmények uralkodnak P. Diddy börtönében: „A pokol legmélyebb bugyra”

Diddy, rapper, Sean Combs
AFP or licensors/(FILES) US producer-musician Sean "Diddy" Combs poses with the Global Icon award in the press room during the MTV Video Music Awards at the Prudential Center in Newark, New Jersey, on September 12, 2023. Combs -- the rap mogul whose star has plunged after a wave of sex trafficking and assault lawsuits against him -- was arrested in Manhattan late on September 16, 2024, multiple US news outlets reported. The 54-year-old's arrest follows a grand jury indictment and the charges are not immediately clear, The New York Times said, citing a person familiar with the indictment. (Photo by ANGELA WEISS / AFP) - AFP
szabadságvesztés P. Diddy börtön
Az 54 éves rapper jelenleg Brooklyn hírhedt szövetségi börtönében, a Metropolitan Detention Centerben (MDC) várja tárgyalását. A létesítmény hírhedt borzalmas állapotairól és múltbeli tragédiáiról, amelyek miatt több bíró is megtagadta, hogy vádlottakat oda küldjenek. Ez alól azonban P. Diddy kivétel, akinek 50 millió dolláros óvadék iránti kérelmét rögtön elutasították.

A brooklyni létesítmény hírnevét az elmúlt évek során bekövetkezett tragédiák és zűrzavaros állapotok építették ki, amiről az Associated Press is beszámolt. Ghislaine Maxwell, aki Jeffrey Epstein jobbkeze volt, szintén itt raboskodott, és számos alkalommal panaszkodott a börtön körülményeire. P. Diddy ügyvédei kiemelték, hogy a létesítmény alkalmatlan a vádlottak előzetes letartóztatására, és megemlítették, hogy a rapper öngyilkossági megfigyelés alatt áll az intézményben.

P. Diddy
Borzasztó körülmények uralkodnak P. Diddy börtönében
Forrás: Getty Images for Sean "Diddy" Co

Borzasztó körülmények uralkodnak P. Diddy börtönében

Az MDC nem először kerül a figyelem középpontjába, hiszen számos problémával küzd a megnyitása óta. Patkányinvázió, erőszakos kitörések és katasztrofális körülmények jellemzik az intézményt. Maxwell egykor a börtön celláiban uralkodó szennyvízszagról, a rágcsálók jelenlétéről és az alvásmegvonásról panaszkodott. Az MDC-t R. Kelly és Sam Bankman-Fried is megjárták.

A közelmúltbeli halálesetek és az alulfinanszírozottság következményei

Az intézmény borzalmas állapotainak újabb bizonyítéka, hogy idén júniusban egy 37 éves férfi, Uriel Whyte életét vesztette, miután halálra szúrták az MDC-ben. Egy hónappal később, egy másik rab, a 36 éves Edwin Cordero is elhunyt, miután súlyos sérüléseket szenvedett egy börtönbunyóban. Cordero ügyvédje, Andrew Dalack a The New York Times-nak nyilatkozva kijelentette, hogy ügyfele egy „túlzsúfolt, alulfinanszírozott és elhanyagolt szövetségi börtönnek lett az áldozata, amely valóban a földi pokol.”

Miközben az intézmény alulfinanszírozottságát és a személyzethiányt évek óta problémaként emlegetik, legalább hat börtönőr ellen emeltek vádat bűncselekmények miatt az elmúlt öt év során.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.