Vilmos hercegnek szigorúan titkos találkozója volt Katalin visszatérése előtt

Katalin hercegné és Vilmos herceg
Getty Images - WPA Pool
hírszerzés találkozó katalin hercegné Vilmos herceg
Katalin hercegné visszatérése előtt a férje titkos találkozón vett részt. Vilmos hercegnek az Egyesült Királyság külföldi hírszerző szolgálatával volt megbeszélése.

Vilmos herceg titkos megbeszélésen vett részt, miközben Katalin hercegné arra készült, hogy a betegsége bejelentése után először lépjen nyilvánosság elé a Trooping the Colour ceremónián. A férj az Egyesült Királyság külföldi hírszerző szolgálatát látogatta meg.

Vilmos herceg
Vilmos herceg titkos találkozón vett részt
Forrás: AFP

Vilmos herceg az Egyesült Királyság külföldi hírszerző szolgálatánál tett látogatást a legnagyobb titokban

Vilmos herceg szupertitkos megbeszélést folytatott, miközben felesége éppen azt tervezgette, hogyan fog visszatérni a nyilvánosság elé hónapokkal azután, hogy bejelentette betegségét. Emlékezetes pillanat volt, amikor Katalin hercegné a Trooping the Colour rendezvényen tiszteletét tette a királyi családdal, az esemény neki köszönhetően a szokásosnál is nagyobb érdeklődésre tartott számot. És miközben a visszatérésének előkészületei zajlottak, férje, Vilmos herceg az MI6 nevű szervezettel találkozott, amely az Egyesült Királyság külföldi hírszerző szolgálata. 

Ezt a találkozót nem hozták előre nyilvánosságra, és csak később jelent meg az udvari körlevélben, a hivatalos királyi elfoglaltságok napi listájában, amelyet másnap tesznek közzé. A bejegyzés egyszerűen így szólt: A walesi herceg ma délután meglátogatta a Titkos Hírszerző Szolgálatot. További részleteket nem tartalmazott a körlevél az esetről. 

A királyi család és a brit titkosszolgálat között szoros kapcsolat van. A néhai királynő és Károly király is járt ott a múltban, 2019-ben pedig Vilmos három hetet töltött a brit hírszerző szolgálatok - az MI5, az MI6 és a GCHQ - mindegyikével. A hírek szerint a leendő király az MI6-nál töltött idejét azzal töltötte, hogy részletesen megismerje a kémek és ügynökök hálózatának valóságát, úgy tudni, hogy részt vett az újoncok számára szervezett kiképzési gyakorlatokon is.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.