Így nyújtsd a farmered a szakértő szerint, ha túl szűk

farmer-nyujtas-life
Shutterstock/Copyright (c) 2024 fongbeerredhot/Shutterstock. No use without permission. - fongbeerredhot
nadrág szakértői vélemény farmernadrág tipp
A farmer egy elengedhetetlen alapdarabja a gardróbnak, a méretezés azonban többször gondot okozhat. A szűkítésről már sokat hallottunk, de a nyújtás egy másik téma, amihez most adunk pár tippet.

Megtalálni a tökéletes farmert energiát és időt igényel, de leírhatatlanul jó érzés, amikor mindenhol tökéletesen áll. Ám vannak alkalmak, amikor a farmer tetszik, de itt-ott bő vagy éppenséggel szűk. Arról, hogy mit tegyünk, ha a farmer bő, már nagyon sokat hallottunk, hiszen ez az egyszerűbb eset. A farmer nyújtása már egy másik téma. Ha szűk a farmered, de imádod és mindennél jobban szeretnéd még hordani pár évig, akkor eláruljuk, hogy van megoldás.

Szerencsére van megoldás, hogy kinyújtsd a farmered, ha túl szűknek érzed.
Szerencsére van megoldás, hogy kinyújtsd a farmered, ha túl szűknek érzed.
Forrás: Shutterstock

7 tipp a farmered kinyújtásához

Egy csoport divatban és a farmerek világában jártas szakértő árulta el a farmernyújtás titkait. A farmer nyújtása nem feltétlenül az egész nadrág kinyújtását jelenti, hanem bizonyos területekre is utalhat. Így például, ha a derekadon tökéletes a farmerod, de a combodon szűk, akkor elég a farmer azon részére koncentrálnod. Mutatjuk a technikákat.

1. Fújd és nyújtsd

Tölts meg egy szórófejes flakont langyos vízzel, és fújd be a nyújtani kívánt területet úgy, hogy vagy viseled a farmert, vagy finoman húzod az anyagot a kezeddel.”- mondja Jennifer Kim, az AG vezető tervezési igazgatója. A technika lényege, hogy a farmert kívül belül befújod meleg vízzel, a vizes anyag ettől rugalmasabb lesz, nyújtással pedig tartósan ktágíthatod.

2. Gőzöld a farmered

Ha nincs szórófejes flakonod, akkor a gőzöléssel ugyanúgy nyújthatod a farmert. Kézi gőzölővel vagy vasalóval is csinálhatod. „Vasalóval vagy gőzölővel, addig gőzöld a farmer derékrészét, amíg nedvesnek nem érzed, majd apránként nyújtsd a kívánt méretre.” - mondja Jill Guenza, a női formatervezésért felelős globális alelnöke.

3. Sétálj

Észrevetted már, hogy ha teszel pár lépést a farmerodban, akkor az egyből kényelmesebbnek érződik? Ez azért van, mert a tested mozgás közben felmelegíti az anyagot, amitől az nyúlni kezd a mozgásodnak megfelelően.

A testhő természetesen megnyitja a farmer szálait és szövését.”-mondja Sixuan Li, a VIAVIA alapítója és vezérigazgatója. „Szerintem ez a legjobb módszer, mert ez a legtermészetesebb, és a testedet használja formaként, így tökéletes lesz a szabás.

4. Nyújts

Christine Chung szerint az előző technikára alapozva, egy kis nyújtással vagy egyszerű tornagyakorlatokkal ugyanazt az eredményt érheted el, mint a sétálással.

5. Elő a hajszárítóval

A meleg levegő csodákra képes, viszont ez a tipp csak arra az esetre való, ha tényleg szorult helyzetben van, és nemcsak a farmered, de az idő is szorít. Li szerint a közvetlen hő némi kárt okozhat a farmerban, és óva int attól, hogy intenzív hőt alkalmazz. „Ez a szabály különösen a sztreccs farmerekre vonatkozik, mivel a farmerben lévő rugalmas szálak hő hatására károsodnak, így idővel kevésbé lesznek rugalmasak.
Ha muszáj picit nyújtanod a farmerod, akkor használj hajszárítót a nyújtani kívánt területeken. Lehetőleg ne a legforróbb hőfokot válaszd, hanem közepeset, ami hasonló a testhőhöz.

6. Hideg fürdő

Őrült ötlet következik, de hatásos: viseld a farmered fürdés közben. Guenza azt javasolja, hogy engedj a kádba hideg vizet, és farmerben ülj a vízben. „Húzd meg a kádban a lazítani kívánt területeket. Miután kiszálltál, még egy darabig viseld a farmert, hogy a farmer feszes maradjon”. Ideális esetben hagyd magadon megszáradni, de le is veheted, és levegőn száríthatod.
Akár zuhanyzás közben is viselheted a farmert, ha nincs fürdőkádad.

7. Irány a varroda

Nincs minden veszve, ha még így sem sikerült kinyújtani a farmerod, mert egy jól képzett varró talál majd megoldást.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.