Kate Winsletet megalázták: "hurkás a hasad" - A színésznő nem hagyta magát

British actress Kate Winslet at the Munich Film Festival, Kate Winslet
Getty Images - dpa/picture-alliance
body shaming Titanic testkép Kate Winslet
Gyönyörű és tehetséges, de időről időre találnak hibát benne is. Kate Winslet ma már bátran kiáll magáért és nőtársaiért.

A színésznőt nem egyszer érte kritika, mondván, teste nem felel meg a hollywoodi szépségideálnak. Már James Cameron Titanicjának moziba kerülése után is beszóltak neki: egy lap élcelődve például azt írta, hogy azért nem fért az ajtóra mellé a jeges vízben Leonardo DiCaprio, mert Kate Winslet túl kövér. 

A Titanic híres jelenétéből mémek is születtek, amelyek Kate Winslet alakját vették célba
A Titanic híres jelenétéből mémek is születtek, amelyek Kate Winslet alakját vették célba
Forrás: Getty Images

Kate Winslet ma már bátran fellép a body shaming ellen

Az esetből akkor mém és rengeteg cikk is készült, amit Kate nehezen viselt, de akkor hallgatott. Később viszont azt nyilatkozta, ha visszamehetne az időben, nem tartaná a száját: "Kur**ra nem voltam kövér" - emlékezett vissza és hozzátette, akkor még csak 22 éves volt, kereste a helyét a világban, nőként és színésznőként is, ma azonban már nyíltan kiáll a body shaming ellen. De nem Titanic (amelynek egy jelenetét meg is bánta) volt az utolsó, amikor Kate - aki egy időben étkezési zavarral is küzdött - megjegyzést kapott a testére. 

 

A Lee Miller életéről szóló film forgatásán a hurkás hasa miatt szóltak neki

A Lee Miller életén alapuló film forgatása alatt is megalázták.  "A stáb egyik tagja feljött a két felvétel között, és azt mondta: 'Lehetne, hogy egyenesebben ülsz, hurkás a hasad?'" - emlékszik vissza Kate Winslet egy bikinis jelenetre a második világháborús dráma, a Lee-nek egyik jelenetére. A filmben Winslet a művészi fotósból lett divatmodellt, Lee Millert alakítja, aki a második világháború alatt haditudósító lett, és dokumentálja a normandiai inváziót és a koncentrációs táborok borzalmait. 

2024 - Lee - Movie Set, Kate Winslet
Kate Winslet második világháborús drámát forgat 
Forrás: Northfoto

"Büszke vagyok arra, ahogy kinézek"

Winslet a Harper's Bazaarnak - nak idézte fel a történteket a minap. "Van egy rész, ahol Lee egy padon ül bikiniben" - emlékezett vissza Winslet, amikor rászóltak, hogy hurkás a hasa. "Ez szándékos" - vágott vissza Winslet és hozzátette a forgatások előtt abbahagyta az edzést, hogy lágyabb legyen a megjelenése. "Büszke vagyok arra, ahogy kinézek, sem a testemet nem akarom sanyargatni, és az arcomat se plasztikáztatom. Az egész életem az arcomon van, eszemben sincs ezt eltüntetni vagy meghamísítani" - mondta és hozzátette, bár 48 éves, a botox sem fordul meg a fejében. Arról is beszélt, hogy nyilvánvalóan egészen másképp néz ki egy magazin címoldalán, de az nem ő, az csak egy Photoshop-alkotás. 

Nem engedi, hogy digitálisan megváltoztassák az arcát

2015-ben egyébként Winslet szerződést kötött egy nagy szépségipari márkával, de azt kikötötte, hogy a megjelenését nem változtathatják meg digitálisan, mégpedig azért, mert nem akar hamis képet mutatni. Winslet elmondta, felelősséget érez a nőtársai iránt és nem szeretné, ha elérhetetlen ábrándokat kergetnének az agyonszerkesztett fotói miatt. "Küldetésemnek tartom, hogy a nők el tudják fogadni magukat olyannak, amilyenek. Annyi időt pazarolunk arra, hogy a kinézetünkkel foglalkozzunk, pedig ennél sokkal lényegesebb dolgok is vannak" - mondta egykor. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.