Saját ürülékéből készít pakolást az arcára az influenszer: az orvosok nem nézik jó szemmel

Face,Skin,Scrub.,Portrait,Of,Sexy,Smiling,Female,Model,Applying
Shutterstock - Elizaveta Galitckaia
bőrápolás arcpakolás ürülék
Débora Peixoto influenszer nem mindennapi bőrápolási rutint követ: saját ürülékéből készít magának arcpakolást, amit az orvosok egyáltalán nem néznek jó szemmel.

Az influenszer, aki korábban már felhívta magával a figyelmet azzal, hogy menstruációs vért kent a bőrére, elmondta, hogy azután döntött az ürülék alapú arcmaszk mellett, hogy online olvasta, ez segíthet „megelőzni az öregedést.” Az Instagramra feltöltött videón látható, amint Peixoto – akinek több mint 650 000 követője van – saját székletét keni az arcára, mintha sármaszkot alkalmazna.

arcpakolás, ürülék
Saját ürülékéből készített arcpakolást magának az influenszer
Forrás: Shutterstock

Saját ürülékéből készít arcpakolást az influenszer

Az influenszer a videóban egy csipeszt helyez az orrára, hogy elviselhetőbbé tegye a szagokat, majd néhány percig hagyja hatni a szokatlan pakolást, mielőtt lemosná azt. A videó végén Peixoto elégedetten mutatja meg ragyogó arcát a kamerának.

Nekem bevált, és a bőröm már nem hámlik! 

– lelkendezett Peixoto, aki tavaly azzal is felkeltette az emberek figyelmét, hogy feleségül ment sokkal idősebb unokatestvéréhez. 

A szakértők gyorsan elítélték ezt a furcsa szépségápolási technikát, kijelentve, hogy az egészségügyi kockázatok messze meghaladják a feltételezett előnyöket. 

Minden bőrápolási 'trend' közül ez az egyik legfurcsább, amivel valaha találkoztam

 – nyilatkozta Dr. Sophie Momen, a londoni Cadogan Clinic bőrgyógyászati szakértője. „Semmilyen tudományos alapja nincs annak, hogy a székletet arcpakolásként használjuk.” Hozzátette, hogy ez a az ürülékből készült arcmaszk bakteriális és vírusos fertőzéseket, ételmérgezést, valamint bőrpírt és egyéb kellemetlenséget okozhat.

A széklet rengeteg baktériumot, vírust és parazitát tartalmaz, beleértve az E. colit, a Salmonellát és a bélférgeket, amelyek súlyos fertőzéseket és betegségeket okozhatnak. Az arcon való alkalmazása bejuttathatja ezeket a kórokozókat a szervezetbe apró vágásokon, horzsolásokon vagy nyálkahártyán keresztül, ami súlyos bőrfertőzéseket vagy szisztémás betegségeket eredményezhet

 – tette hozzá az orvos, aki arra buzdítja az embereket, hogy inkább modern bőrápolási termékeket használjanak. 

 

 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.