A rómaiak, később a törökök is úgy tartották, hogy a Juventus-forrás vize nem csak kívülről fejti ki a gyógyvizek áldásos hatását. Erre a megállapításra épül a fürdő emeletén megnyílt étterem, a török-magyar fúziós konyha, ahol gyógyvízből főznek. Nem kell aggódni, a limonádé és az ételek nem őrzik a gyógyvizek jellegzetes szagát, de az ételeknek egyedi, utánozhatatlan ízt adnak a vízben lévő oldott ásványi anyagok.
"Kevés helyen főznek gyógyvízzel, itt viszont minden adott volt, hogy ez legyen a konyha alapja. A gyógyvizet mindenkinek divatos formátumba öntöttük, mint a mentás limonádé vagy a húsleves. A friss gyógyvíz szaga az ammóniatartalma miatt erős, záptojásszagú. Viszont ha sót teszünk bele, akkor ez eltűnik. Pláne, ha melegítjük is. A mérések szerint az elemek, amik a vízben vannak, megmaradnak, csak az erős illata távozik. Nem tudom, milyen arányban tartalmaz ásványi anyagokat a leves, de azt biztosan tudom, hogy klórt nem, amit a csapvíz. Nem nekem, hanem a fürdőnek jutott eszébe, hogy a gyógyvízből főzzünk. Azt szerették volna, hogy Európában és Budapesten is különleges legyen a konyha. Én mint gasztronómiai tanácsadó veszek részt az étterem munkájában, minden oldalról ki kellett kísérletezni ezt a szokatlan koncepciót. Nagyon élvezem, ez számomra is új terület!" - árulta el a Kovács Lázár gasztronómiai vezető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.