A koffein fokozza a vérkeringést, ezáltal gyorsítja az anyagcsere-folyamatokat, így az emésztést is. Kutatások szerint a test belső hőmérsékletét is megnöveli, ami a zsírok lebontását igen kedvezően befolyásolja. A kávé továbbá vízhajtó hatású: segít megszabadulni a sejtek között megrekedt fölösleges folyadéktól. Egyszóval igencsak jól beilleszthető a diétába.
A kávé az antioxidánsok egyik legfontosabb forrása, amelyek védik a sejteket a káros szabadgyökök ellen. Számos szív- és érrendszeri betegség kialakulásáért, vagy az öregedési folyamatok elindulásáért is a szervezetben kialakuló szabadgyökök tehetők felelőssé. Szemben az egyik leggyakoribb tévhittel, a kávé csökkenti a szívinfarktus vagy stroke kialakulásának esélyét, sőt, a kutatások azt igazolják, hogy a koffeint kávé formájában fogyasztóknál egyfajta védőhatás is megfigyelhető.
Akár az őrölt, akár a szemes változatot szereted megvásárolni, mindenképpen a jó minőséget válaszd. Hiszen nemcsak sokkal finomabb, egyszerűen élvezetesebb is az ezekből a kávészemekből készült gőzölgő ital, de sokkal jobban érvényesülnek benne a kávé jótékony hatásai.
Azt is tartsd szem előtt, hogy a szervezetnek a túlzott kávéfogyasztás nem tesz jót. Ahogy semmilyen ételnek, italnak a túlzott fogyasztása sem. A megfelelő mértéket mindenben tartani kell. Ez is fontos ahhoz, hogy a kávé lehető legpozitívabb hatásai érvényesüljenek. Arra is érdemes még odafigyelni, hogy étkezés után fogyaszd a kávét, így egyáltalán nem terheli meg a gyomrodat.
Ha mértékkel és jó minőségű kávét fogyasztasz, minden előnyét kiélvezheted. Például azt is, hogy felpörget és energiát ad. Ha többet iszol a kelleténél, akkor viszont éppen, hogy fáradékonnyá, enerválttá válhatsz. Alkalmazd jól, és imádni fogod.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.