Hajvágás a holdnaptár szerint: tudd meg, hogy mikor a legjobb beülni a fodrászodhoz

Hajvágás
Shutterstock/conrado -
hajvágás asztrológia fodrászlátogatás Hold
Tudtad, hogy a hold is hatással lehet a haj minőségére és növekedésére? Ismerd meg hogy mikor a legideálisabb a hajvágás a holdnaptár szerint!

Minden nő erős és dús hajkoronára vágyik. Ennek az eredménynek az eléréséhez gyakran hatalmas mennyiségű hajápolószert használunk és rengeteget költünk a legváltozatosabb termékekre. Pedig kezdő lépésként lehet, hogy elegendő lenne, ha figyelemmel kísérnénk a holdat és az egyes holdfázisok alapján ütemeznénk például a hajvágást. Bár elsőre furcsának tűnhet, sokan a holdnaptárra alapozzák mindennapjaikat és hisznek abban, hogy ezek az égi tényezők segíthetnek a hajápolásban és formázásban is. De vajon valóban hatással van a hold a hajadra? Hogyan alkalmazhatod a hold fázisait a hajápolási rutinodban?

hajvágás
A fogyó hold idején történő hajvágás segíthet abban, hogy megszabaduljunk a töredezett végektől és megőrizzük a haj egészségét
Forrás: Shutterstock/LightField Studios

Hajvágás a holdfázisok szerint

Egyesek úgy tartják, hogy a hold különböző fázisai nemcsak a hajnövekedést befolyásolják, hanem más tevékenységekre is hatással vannak, mint például a kertészkedés vagy a fogyókúra. A négy holdfázis mellett a tizenkét állatövi jegy is fontos szerepet játszik abban, hogy mikor a legideálisabb az idő egy új frizura elkészítésére. Attól függően, hogy a hold melyik fázisban és csillagjegyben van, állítólag hatással van testünkre és szépségünkre is, például, hogy hogyan nő a hajunk és milyen egészséges lesz. Az, hogy hiszel-e a Hold hatásában vagy sem, mindenki egyéni döntése. Igaz, a holdnaptár szerinti hajvágás tudományosan nem bizonyított, de egy próbát mindeképpen megér.

A hold fázisai és hatásuk a hajra

A hold négy fázisa: újhold, növekvő hold, telihold és fogyó hold mind különböző hatással van ránk és hajunkra. Az újhold idején a hajvágás segíthet a haj egészséges növekedésének elősegítésében, mivel a fokozódó energia és a növekvő hold hatására a haj gyorsabban nő. Ez az időszak ideális azok számára, akik hosszabb frizurára vágynak, és szeretnék maximalizálni a haj növekedési ütemét.

A növekvő hold alatt vágott haj szintén gyorsabban nőhet, amit a hold energiájának fokozódása magyaráz. Ez az időszak kedvező lehet új frizurák kipróbálására és a haj egészségének javítására.

 Ha viszont a telihold alatt vágod le a hajadat, a hajad dúsabbá és erősebbé válhat, de a növekedési üteme nem biztos, hogy gyorsul. Ez az időszak inkább a hajformázás és ápolás szempontjából ideális, mintsem a gyors növekedés miatt. A fogyó hold idején történő hajvágás segíthet abban, hogy megszabaduljunk a töredezett végektől és megőrizzük a haj egészségét. Bár a haj növekedése lassulhat, a hajvágás segíthet fenntartani a haj formáját és egészségét, amely különösen fontos azok számára, akik szeretnék megelőzni a hajvégek töredezését. Tehát érdemes alaposan megtervezni a következő fodrászlátogatást, és a hajvágást vagy hajfestést a holdnaptár szerint időzíteni.

Állatövi jegyek és a hold hatása

A hold nemcsak a fázisaival, hanem az állatövi jegyekkel is kapcsolatban áll. A tizenkét állatövi jegy különböző hatásokat gyakorolhat a hajra.

 Például ha a Hold a levegő csillagjegyeiben (Vízöntő, Mérleg és Ikrek) van, a haj gyorsabban nő. A legjobb időszak a hajfestésre, ha a Hold a Vízöntő vagy az Ikrek csillagjegyében tartózkodik. Ilyenkor a hajszín különösen jól felszívódik, és intenzívebben ragyog. A Kos és Nyilas napok ideálisak a sérült haj tápláló kezelésekkel vagy hajmaszkokkal történő hidratálására. Viszont ne tervezd a fodrász látogatást, amikor a Hold a vízjegyek egyikében (Halak, Rák, Skorpió) jár. Ebben a fázisban ugyanis a haj hajlamos lesz korpásodni és veszíteni fényéből

2024 legjobb napjai a hajvágásra

Ha célod a gyors hajnövekedés, keresd a növekvő hold és újhold időszakokat. Ha a haj egészségére és formájára szeretnél koncentrálni, a telihold és fogyó hold ideális lehet. 

Ezeken a napokon érdemes fodrászhoz menned 2024 utolsó hónapjaiban:

2024. augusztus

augusztus 4. és augusztus 5. | augusztus 13. - augusztus 15. | augusztus 22. és augusztus 23. | augusztus 31

2024. szeptember

szeptember 1. | szeptember 10. és szeptember 11. | szeptember 19. és szeptember 20. | szeptember 27-én és szeptember 28-án

2024. október

október 7. és október 8. | október 16. és október 17. | október 24-től október 26-ig

2024. november

november 3 - november 5 | november 12. és november 13. | november 21-én és november 22-én

2024. december

december 1. és december 2. | december 10. és december 11. | december 18. és december 19. | december 28-án és december 29-én

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.