Gyors, olcsó és megbízható megoldás koronavírus-tesztelésre Clungene gyorstesztekkel

Forrás: Depositphotos -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden napunk, óránk, sőt percünk is a koronavírus-járvány körül forog. Az oltási program megkezdésével egy fontos lépést tettünk a terjedés megfékezésére, azonban ennek pozitív hatásaihoz még idő kell. Addig folytatni kell az óvintézkedések betartását, és a fertőzött személyek hatékony, mielőbbi kiszűrését rendszeres teszteléssel. Ehhez nyújtanak költséghatékony megoldást a Clungene gyorstesztek.
Forrás: Depositphotos

A teljes elszigeteltség csak nagyon ritka esetekben lehetséges, az új vírusmutációk miatt azonban már akkor is könnyen megfertőződhetünk, ha csak a legszükségesebb ügyek miatt lépünk ki az utcára.

Clungene antigén teszttel akár 30 perc alatt azonosítani lehet a COVID-19 fertőzés korai fázisát, ezen időszakban a megbízhatósága hasonló a PCR tesztéhez, ára azonban a töredéke. Clungene szerológiai teszttel a fertőzés késői szakasza, valamint a múltban lezajlott fertőzés is igazolható, mindössze 15–20 perc alatt.

A tesztek professzionális személyek általi használatra készültek. Együttes alkalmazásuk COVID-19 bármely szakaszában kimutatja a fertőzést.

Szerológiai teszttel a védőoltás megkapása előtt ellenőrizhető, átesett-e valaki – akár tünetek nélkül – a közelmúltban a fertőzésen. Ha ugyanis igen, a vakcina beadatása nem javasolt és nem is indokolt, hiszen a vírus elleni védettség még fennáll. E teszt kimutatja a védőoltás által szerzett védettséget is (IgG pozitív eredmény formájában), erre az eddigi tapasztalatok alapján a második dózist követő 4–10 napon belül lehet számítani.

Forrás: Depositphotos

Fontos megjegyezni, hogy aki már megkapta a védőoltást, annak ellenére fertőző lehet, hogy nála az esetek túlnyomó többségében nem jelentkeznek tünetek. A vírus ugyanis megtapadhat az orr és a torok nyálkahártyáján, az tüsszentéskor, köhögéskor, hangos beszédkor egészséges személyekre is átkerülhet, ezért a tesztelésnek számukra is nagy jelentősége van a vírus elleni védekezésben.

A gyorstesztek 25 darabos kiszerelésben, rendkívül kedvező darabáron vásárolhatóak meg az ország összes patikájában!

További információért látogasson el weboldalunkra! https://covid-19.hbs.hu/

Teljesítőképességi adatok

Antigén teszt: szenzitivitás: 92,0–98,0%, specificitás: 99,7%. (a tünetek megjelenését követő első hét napban)

Szerológiai teszt: szenzitivitás: 86.6%, specificitás: 98.33% (IgG+IgM kombinált). A tünetek megjelenését követő 8. naptól kezdve a szenzitivitás 90% feletti.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.