Professzionális önéletrajzzal könnyebb új kihívást találni 2021-ben

Forrás: freepik -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 2020-as évben tomboló pandémia nagyon sok embernek hozott nehézségeket az életébe, mely sajnos sokaknak az állásuk elvesztését jelentette. A kilátástalan helyzet, a folyamatosan változó kormányzati korlátozások, illetve az egyes ipari ágazatok szinte teljes eltűnése sok embernek okozott fejtörést az elmúlt hónapok során.
Forrás: freepik

Emiatt a megszűnni látszó ipari szektorokban egykor dolgozó emberek igyekeztek gyorsan elhelyezkedni hasonló kaliberű munkahelyeken, viszont nem mindenki talált az első hónapban magának munkát.

Nemcsak azok vannak most bajban, akiknek megszűnt a munkájuk, hanem rengeteg fiatal friss diplomás is. Ők a diplomaosztó után a munkaügyi hivatalban kényszerültek toporogni, hogy találjanak nekik valami munkát az illetékesek.

Ez nagyon nehéz egy olyan gazdasági helyzetben, amikor nincsenek újonnan betölthető állások, hiszen a legtöbb cég igyekszik leépíteni, hogy át tudja vészelni ezt a váratlan és nehéz időszakot.

Így írjunk önéletrajzot 2021-ben

A https://www.cvmaker.hu oldalán néhány perc alatt bárki el tud készíteni magának egy informatív és tömör önéletrajzot, amellyel nagyobb eséllyel tud majd pályázni a cégek és állami hivatalok által meghirdetett állásokra.

Tanácsok önéletrajz készítéshez - nem csak pályakezdőknek

• Mellőzzük a rizsázást és a barokk körmondatokat

Gondoljunk bele: naponta több ezer önéletrajz érkezik be a HR-esek e-mail fiókjába vagy a cég belső rendszerébe. Ezeket szinte lehetetlen mind végig olvasni. Ezért van az, hogy sokszor még visszajelzést sem kapunk egy-egy elküldött állásjelentkezés után. Ez azért lehet, mert mire el is olvasnák a mi önéletrajzunkat, addigra valakit már fel is vettek a pozícióra.

Semmiképpen se nehezítsük meg a saját dolgunkat azzal, hogy irreleváns információkkal tűzdeljük tele az önéletrajzunkat. Helyette csak és kizárólag az aktuális pozíció betöltéséhez kapcsolható adatokat és tapasztalatokat tegyük bele a CV-nkbe.

• Ne írjunk bele olyat, amiről később nem akarunk beszélni

Szinte minden embernek van valamilyen hobbija. Ezzel nincs is baj. Az önéletrajz megírásánál viszont igyekezzünk csak olyan személyes információkat megadni magunkról, amelyek később nem tudnak minket kellemetlen helyzetbe hozni.

Például: szenvedélyünk a minimalista és környezetbarát életvitel, de egy olyan nagyvállalatnál szeretnénk elhelyezkedni, amely ócskaságokat, felesleges és értelmetlen holmikat értékesít. Könnyen lehet, hogy egy olyan jelentkezőt vesznek fel majd helyettünk, aki a materialista életmód szerelmese.

• Térjünk a tárgyra

Kevesen gondolnak bele, de a legtöbb HR asszisztens csak néhány másodpercet időzik el egy-egy önéletrajzon. Ez egyrészt azért van, mert rengeteg CV érkezik be hozzájuk naponta. Másrészt pedig azért, mert ha mindegyiket az elejétől a végéig elolvasnák a HR-esek, akkor sátrat is verhetnének az irodájukban, mert sosem tudnák befejezni a munkát.

Emiatt fontos, hogy az önéletrajzunk jól átlátható legyen. Tagoljuk a szöveget, illetve használjunk számozott vagy pontokba szedett felsorolásokat. Így könnyű lesz első ránézésre megállapítani, hogy mi a végzettségünk, milyen munkatapasztalatunk van, illetve hol és milyen munkakörben dolgoztunk eddig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.