Buli és hivatás egyben? Ilyen a mixer élet

PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre trendibb szakma a fiatalok körében a mixerkedés, és ennek még a járvány sem tudott gátat szabni. Eláruljuk, miért annyira vonzó a mixer élet! 
Forrás: freepik

Pörgés, a bárpult színes forgataga. Elégedett vendégek elismerő pillantásai, akik a bármixer által készített finom italokat szürcsölik, miközben végre kiszabadulnak a mindennapok gondjából-bajából. Mindez önmagában is csábító, de a bármixer életnek még ezernyi hívogató tulajdonsága van.

Forrás: freepik

A bárpult ura

A mixer, avagy hivatalos nevén bartender a vendéglátóegység egyik legfontosabb személye. Legyen az éjszakai szórakozóhely, koktélbár, luxushajó vagy szállodai bár, a vendégek első útja biztosan a bárpulthoz vezet. Ha a pult mögött álló mixer jó fej, profi és udvarias, és a felszolgált italok ízletesek, akkor mindjárt garantált a jó hangulat és persze a magas forgalom, akár busás borravalóval is.

Na de milyen is a professzionális mixer? Először is természetesen profin kever finomabbnál finomabb italokat, érzésre is tudja az arányokat. Csukott szemmel eligazodik a pultban, hiszen ez az ő terepe. Mindemellett barátságos, empatikus, de határozott is, személyisége színes, bárkivel készen áll egy jó beszélgetésre. Legalább ilyen fontos a jó memória és a rendezettség is: hiszen ezernyi receptet kell megjegyezni, gyorsan kell kiszolgálni, rendben kell tartani a pultot, de a készletet is ellenőrizni kell.

Végtelen lehetőség és jó fizetés

A mixer szakma talán legvonzóbb tulajdonsága, hogy a lehetőségek szinte korlátlanok. Ha mixer vagy, dolgozhatsz Magyarországon, a legmenőbb helyeken, vagy akár bejárhatod az egész világot is. Ehhez persze nyelvtudás is kell, de ha jól beszélsz nyelvet, kitárul a világ! Lehetőséged lesz Európa bármelyik nagyvárosában dolgozni, vagy éppen az üdülőparadicsomokban. Ha pedig ennél többre vágysz, vagy a lételemed az utazás, irány a hajó!

Bármixerként elhelyezkedhetsz folyami hajón, de akár óceánjáró hajós munkát is vállalhatsz. is. Ráadásul mindezt szuper fizetésért! Mixerként külföldön nem ritka ugyanis a 7-800.000 forintos jövedelem is, amivel pár év alatt megalapozható egy egész élet.

Mindig lehet fejlődni

Az élvonalbeli mixereket az különbözteti meg a többiektől, hogy folyamatosan készek fejlődni a szakmájukban. Az italkészítésben ugyanis folyamatosan új irányzatok jelennek meg, újabb és újabb ismereteket lehet elsajátítani. Akiben pedig él a versenyszellem, világszerte van lehetőség versenyekre járni, és ezáltal még több tapasztalatot, új barátokat, sőt akár hírnevet is szerezni!

Forrás: freepik

Így kezdheted el

Ha úgy érzed, azonosulni tudsz a fenti leírással, ne késlekedj és kezdd el a szakmát! A mixerkedés első lépése egy színvonalas mixer tanfolyam elvégzése, ahol elsajátíthatod az alapokat. De hogyan válassz mixer tanfolyamot?

Érdemes először is sok éve alapított, jó nevű iskolát választani, mivel itt nagyobb az esélye a színvonalas oktatásnak. Olvasd el az iskolához tartozó referenciákat is, ha másoknak bevált az oktatás, nagy valószínűséggel neked is be fog. Jó ómen, ha az oktatók maguk is neves szakemberek, ezért mindenképpen keress rá az oktatók nevére! Hol dolgoztak eddig, van-e bármilyen szakmai elismerésük? Ha igen, akkor jó helyen jársz!

Ezután nézd meg, hol tartják a képzéseket: saját épületben vagy bérelt termekben? rendkívül fontos ugyanis, hogy az oktatás helyszínén legyen bárpult, hiszen csak így szerezheted meg a kellő gyakorlatot a szakma elkezdéséhez. Végül az is fontos szempont, hogy kínál-e az iskola munkalehetőséget a tanfolyam elvégzése után: Így akár azonnal elhelyezkedhetsz és tapasztalatot szerezhetsz!

A Hajópincér iskola mixer tanfolyama a fenti szempontok alapján kiváló választás: kedvezményes árú, kombinált képzéseket végezhetsz el, amit profi oktatók tartanak. A jó hangulat és a megfelelő gyakorlat garantált, ha pedig elvégezted a tanfolyamot, jobbnál jobb munkalehetőségek várnak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.