Csak egy út van Harry herceg és a királyi család számára: ez hozhatja el a békülést

Harry herceg Pat Tillman-díj
Getty Images via AFP - Getty Images via AFP
Károly király békülés királyi család Harry herceg
Hosszú ideje mélyül a szakadék a családtagok között, ideje lenne közeledni egymáshoz, ám egyelőre egyik fél sem enged. Szakértők szerint csak egy út van Harry herceg és a királyi család számára, ha helyre akarják hozni a kapcsolatukat.

Harry herceg és a királyi család közötti szakadék egyre csak mélyül, már nem is tesznek kísérleteket arra, hogy valamiféle kapcsolatot építsenek ki egymással. Károly király és Kamilla királyné meg sem hívták Harryt és feleségét, valamint gyerekeiket a családi nyaralásra az uralkodó felföldi birtokára, egyre kevesebb az esélye annak, hogy helyre tudják hozni a viszonyukat. Egyes források szerint erre egyetlen lehetőség van.

Harry herceg
Harry herceg visszatérését Károly király theti lehetővé
Forrás: Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Így tudná Harry herceg és apja, Károly király elhozni a békét a családba

Köztudott, hogy Harry herceg kilépése után előszeretettel szidta családtagjait nyilvános fórumokon, valamint arról is gyakran beszél, hogy miért nem viszi magával a családját, ha olykor Angliába utazik: a biztonságukat félti. Harry többször is kijelentette, hogy addig nem hozza magával feleségét és gyerekeit az Egyesült Királyságba, amíg nem kap hivatalos rendőri védelmet. Ő és a 42 éves Markle elvesztették az adófizetők által finanszírozott rendőri védelmet, miután 2020-ban kiléptek a királyi családból és Amerikába költöztek. Mivel ez tűnik a legfontosabbnak Harry számára, a békülés csak úgy lenne lehetséges a forrsások szerint, ha megadnák nekik azt a védelmet, amire annyira vágyik.

"Károly király megadhatja Harrynek a biztonsági engedélyt, amire annyira vágyik. Mint uralkodó, ő a végső döntéshozó. Így tudna apa és fia kibékülni"

 - mondta egy királyi forrás a Page Sixnek

Áprilisban Harry elvesztett egy jogi csatát, amelyben megtámadta a brit kormány határozatát, amely megtiltotta neki, hogy az Egyesült Királyságban tett látogatásai során ilyen védelemért fizessen. Most fellebbez a döntés ellen. A herceg megismételte álláspontját az ITV "Tabloids on Trial" című dokumentumfilmjében, amelyet csütörtökön sugároztak Nagy-Britanniában, és 

azt mondta, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint nem fogja családját Amerikából hazahozni. "Ez még mindig veszélyes" - mondta Harry herceg,

 aki szerint elég egyetlen ember ahhoz, hogy baj történjen.De - állítása szerint - nem ez az egyetlen probléma. A dokumentumfilmben a köztük lévő szakadás egyik fő okának tartja azt is, hogy a királyi család nem hajlandó csatlakozni a sajtóval szembeni jogi harcához. 

Bár apjával némileg tartotta a kapcsolatot, Harry több mint két éve nem beszélt idősebb testvérével, Vilmos herceggel. Sajtóértesülések szerint azonban Vilmos nagyon dühös azért, amiért Harry könyvében és dokumentumfimjükben szidta a királyi családot. Különösen egyetlen kijelentés miatt orrolt meg a leendő király. "Ez volt a legalja" - Harry herceg ezzel az aljas sértéssel vesztette el végleg Vilmost.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.