Tragédia: 4 hónapos kisbaba kapott hőgutát egy hajókiránduláson

kánikula kisbaba hőguta Arizona
Egy amerikai családnak borzalmas dologgal kell szembenéznie: 4 hónapos kislányuk egy hajókiránduláson életét vesztette. A szülei a hőségriadó ellenére vitték magukkal kirándulni a kicsit.

Az amerikai Arizona államban a hőségriadó ellenére a szülők csónakázni vitték a négy hónapos kisláényukat is. A kisbaba meghalt a hőség okozta komplikációk miatt. Megpróbáltak ugyan segíteni rajta, riasztották a mentőket, de sajnos minden erőfeszítés hiába volt. Arizona államban 48 fokos hőség tombol.

hőguta, kisbaba, Arizona
Tanna Rae Wroblewski 4 hónapos korában hunyt el - A kisbaba hőgutát kapott egy hajókiránduláson
Forrás: GoFundMe

Hőgutát kapott a kisbaba - A szülőket bírálják az interneten

A szörnyű eset a Havasu-tónál történt, a baba csónakázás közben elvesztette az eszméletét. A Havasu Regional Medical Centre és a Phoenix Children's Hospital intenzív erőfeszítései ellenére a gyermeket nem tudták megmenteni.

A szülők összeomlottak. Az egyik közeli barátjuk létrehozott számukra egy GoFundMe oldalt. Az adományokból a temetés költségeit fedeznék.

„Drága kislányunk utoljára mosolygott ránk, és mi adtuk neki az utolsó puszit" - írták az adománygyűjtő oldalon. „Soha nem fogjuk megérteni, miért kellett ilyen hamar elmenned, túl tökéletes voltál."

Az anyuka a Facebook-oldalán is posztolt: „Megszakad a szívünk, hogy elveszítettünk téged, kislányom. Egyszerűen nincsenek szavak."

A szívszaggató sorai alatt azonban rengeteg kritikus hozzászólás olvasható. Egyesek azt írják, az anyát és az apát bíróság elé kellene állítani, a gyermekvédelmi hivatal bevonását követelik.

A strand is veszélyes hely

Senki sem gondolta, hogy egy hajókiránduláson ilyen tragédia történhet, és sokan azt sen hiszik, a strand veszélyes hely lehet, pedig itt is nagyon kell vigyáznunk a gyerekeinkre. Az Országos mentőszolgálat korábban pontokba szedte, hogyan kerülhetjük el a bajt.

Ezeket a dolgokat kell betartani, hogy ne érjen baj a strandon:

- Fejest ugrani rendkívül veszélyes, főleg ha nem ismerjük a víz mélységét. Sajnos minden évben előfordulnak halálos kimenetelű balesetek az ugrásokból kifolyólag.

- Gyermekeket kizárólag felügyelet mellett engedjünk a víz közelébe!

- Mindenki saját úszótudásának megfelelően merészkedjen mélyebb vízű területekre!
Amennyiben mégis megtörténik a baj, az alábbi szabályok betartása mellett siessünk a bajbajutottak segítségére, saját biztonságunk érdekében:

- Ügyeljünk saját biztonságunkra, ha mély vízből kell kimenteni egy fuldokló személyt. A bajbajutott könnyen segítőjét is a víz alá ránthatja, illetve partra húzása is megfelelő fizikumot és úszási ismeretet igényel. Ilyen esetben érdemes vízimentő segítségét kérni.

- Légzés-, keringésleállás esetén a félautomata defibrillátor használata előtt a beteget szabadítsuk meg vizes ruházatától és töröljük szárazra testét.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.