Sarolta hercegnő 80 millió fontnyi ékszert örököl majd, Lilibet gyűjteménye a nyomába sem ér

Trooping The Colour 2024, Sarolta hercegnő
UK Press via Getty Images/Trooping The Colour 2024 -
örökség katalin hercegné Meghan Markle Sarolta hercegnő Lilibet Diana
Mindkét kis hercegnő gyönyörű ékszereket örököl majd, de hatalmas különbség van a kollekciók értéke között. Sarolta hercegnő várhatóan 80 millió fontnál is nagyobb értékű ékszerkollekció tulajdonosa lesz, ehhez képest Lilibet öröksége az 1 milliót sem éri el.

Katalin hercegné és Vilmos herceg egyetlen lánya, Sarolta hercegnő hatalmas értékű ékszerkollekciót örököl majd, de természetesen Harry herceg és Meghan Markle kislánya, Lilibet hercegnő is csodás darabok birtokába fog kerülni. Óriási különbség lesz azonban a két hercegnő ékszereinek értéke között: Sarolta várhatóan 82 millió font értékű ékszereket örököl majd, Lilibet kollekciója 980 ezer fontot tesz ki.

Lilibet hercegnő és Sarolta hercegnő
Lilibet hercegnő és Sarolta hercegnő
Forrás: Prince Harry/Instagram / Getty Images

Sarolta hercegnő és Lilibet öröksége között hatalmas a különbség

Gyémántszakértők elemezték a Katalin hercegné által birtokolt, vagy a neki kölcsönadott gyűjteményt és több mint 82 millió fontra becsülték az értékét. Katalin hercegnének több mint 10 olyan ékszere van, amelyeket a néhai királynő adott kölcsön vagy ajándékozott neki, és amelyek értéke állítólag elképesztő: 61,8 millió font. Ezek közé tartozik a Mária királynő gyémántkoszorúja, a Cartier Halo tiara, a Nizam of Hyderbad nyaklánc, a Maple Leaf bross, az Új-Zélandi Páfrány bross és a Royal Family Order bross.

Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvője
Katalin hercegné az esküvőjén viselte a Cartier Halo tiarát
Forrás: AFP/GERARD JULIEN

Katalinnak számos olyan ékszere is van, amelyeket Vilmos hercegtől és Károly királytól kapott az évek során, és amik Saroltához kerülhetnek. Apósától legalább két 403 045 font értékű darabot kapott: egy gyémántkarkötőt és egy sárga- és fehérarany ékszerkészletet.  Katalinnak Diana hercegnétől is van néhány gyönyörű darabja, amelyek állítólag összesen 16,5 millió fontot érnek - és ezek valószínűleg a fiatal hercegnőre szállnak majd.

Meghan Markle is kapott néhányat Diana gyűjteményéből, amelyeket továbbadhat lányának, Lilibet hercegnőnek, 

emellett Meghan lenyűgöző ékszer- és designer óragyűjteménnyel rendelkezik, amit várhatóan szintén a lányának fog átadni. A készletből körülbelül 650 ezer fontnyi Diana hercegné értékes gyűjteményéből származik, míg másokat a Suits sztárja vásárolt. Ezek közé tartozik Diana Cartier Tank Française órája, amely állítólag 500 000 fontot ér. Lilibet a végén Meghan "The Asprey Aquamarine gyűrűjét" is megkaphatja, amely egykor Diana hercegnéé volt. A gyűrű állítólag 75 000-85 000 fontot ér, és Meghan ajándékba kapta Harry hercegtől. 

Diana Giggling
Diana hercegné ujján a The Asprey Aquamarine gyűrűvel
Forrás: Diana Giggling/Best Iconic Images/Tim Graham

A 2018-as pazar királyi esküvőjükön, amikor Meghan és Harry összekötötte az életét, Sussex hercegnéje egy lélegzetelállító Cartier karkötőt viselt, amelynek becsült értéke 150.000 font volt, és ez nőhet az idő múlásával.  

Meghan Markle és Harry herceg esküvője
Meghan Markle esküvőjén karján a gyönyörű karkötővel
Forrás: AFP and licensors/Jane Barlow / POOL

Mielőtt Lilibet megszületett volna, Meghan vásárolt egy akkor 4800 fontos Cartier óráját. Azután vette meg a drága Cartier Tank Française-t, miután megtudta, hogy a Suits című sorozatból - amelyben szerepelt - megrendelték a harmadik évadot. "Azt tervezem, hogy egy nap a lányomnak adom majd" - árulta el korábban Meghan az óráról.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.