Meghalt Nicole Kidman édesanyja: a színésznő azonnal otthagyta a velencei filmfesztivált

"Babygirl" Red Carpet - The 81st Venice International Film Festival, Nicole Kidman
Getty Images - Andreas Rentz
gyász Nicole Kidman Velencei Filmfesztivál
A színésznő a velencei filmfesztiválon, nem sokkal a megérkezése után kapta a szörnyű hírt: elhunyt az édesanyja, Janelle Ann Kidman. Nicole Kidman szavait a Babygirl rendezője tolmácsolta a rendezvényen.

Nem sokkal a megérkezése után Nicole Kidman elhagyta Olaszországot édesanyja, Janelle Ann Kidman hirtelen halála miatt. A színésznő azért érkezett a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválra, hogy a Babygirl című filmért a legjobb színésznőnek járó kitüntetést átvegye. 

2018 AACTA Awards Presented by Foxtel | Red Carpet, Nicole Kidman és édesanyja
Nicole Kidman a Velencei Filmfesztiválon tudta meg, hogy édesanyja elhunyt
Forrás: Getty Images

Nicole Kidman édesanyjának ajánlotta a díjat

Nicole Kidman üzenetét a film rendezője, Halina Reijn olvasta fel. „Ma érkeztem meg Velencébe, de kis idő múlva megtudtam, hogy gyönyörű és bátor édesanyám meghalt. Sokkos állapotban vagyok, és most a családommal kell lennem, de ez a díj neki szól. Halina formált engem, vezetett és általa lettem olyan, amilyen vagyok. Az élet és a művészet ütközése szívszorító, és az én szívem is összetört” - írta Kidman.  A PageSix kérdésére Nicole képviselője is megerősítette a szomorú hírt. „A család gyászol, és jelenleg a magánéletük tiszteletben tartását kérik” -nyiatkozta.  A 84 éves Janelle halálával kapcsolatos további részleteket egyelőre nem árultak el. 

 

Nagyon közel álltak egymáshoz

Az 57 éves Nicole és édesanyja nagyon szoros kapcsolatot ápoltak egymással, Janelle állítólag nagyon gyakran részt vett lánya ruhaválasztásaiban is. Erről Kidman 2023-ban a People-nak mesélt. „Kislányként sokat voltam a nagymamámnál, aki szerette a divatot és tudott varrni, és az édesanyám anyám szintúgy. Szerették a szép ruhákat és gyönyörű ruhákat tudnak készíteni” – mondta akkor. „Néztem, ahogy varrnak, hímeznek és kötnek, horgolnak, szóval már kiskoromban is odavoltam a szép öltözékekért” - tette hozzá, ahogy azt is, hogy édesanyja mindig véleményezte a kreációkat, amiket viselt. 

Kidman a mai napig őrzi nagymamája ruháit

„Szerintem, amikor az előző generáció ránk hagy valamit, az nagyon-nagyon különleges. Sok holmim megvan, amit a nagymamámtől kaptam, aki mér nincs velünk, de ezekkel mind itt hagyott magából egy-egy darabot. Megtisztelő, amikor téged választanak ki arra, hogy őrizd és viseld ezeket” - nyilatkozta korábban Kidman. 

Nicole-t egy ideje honvágy gyötri

A színésznő mindig büszke volt ausztrál gyökereire, hiába él hosszú ideje már az Egyesült Államokban. „Itt nőttem fel, ez a gyerekkorom. Itt vannak a fák, itt van a humor... Úgy értem, annyi minden van Ausztráliában, ami egyedi. Amikor tinédzser vagy, azt mondod: 'Látni akarom Európát, látni akarom Amerikát, ki akarok jutni, látni akarom'. Nos, most azt mondom: 'Már láttam, haza akarok menni'. Itt minden megvan, amire szükséged van” - nyilatkozta Ausztráliáról


 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.