brit királyi család Vilmos herceg II. Erzsébet
A néhai uralkodó leginkább idősebb unokája miatt aggódott. II. Erzsébet arra kérte Vilmost, hagyjon fel hobbijával.

II. Erzsébet és Vilmos herceg mindig is erősen kötődtek egymáshoz. A királynő rettegett, hogy unokáját légi baleset éri, sokszor még aludni sem tudott az aggodaomtól. 

II. Erzsébet nagyon féltette Vilmost
II. Erzsébet nagyon féltette Vilmost
Forrás: AFP

Vilmos egyrészt az a néhai II. Erzsébet unokája, másrészt a leendő király 

A királynő természetesen nagymamaként is aggódott Vilmosért, de "hivatalból" is féltette, ugyanis unokája a brit trón várományosa. Egy szakértő elárulta, hogy megpróbálta lebeszélni  Vilmos herceget merész hobbijaitól, beleértve a repülőgépek, helikopterek vezetését - annak ellenére, hogy Vilmos nagyon jó képzést kapott is kiváló pilóta -  és az extrémsportokat. 

Aludni sem tudott az aggodalomtól

Egy bennfentes arról számolt be, hogy Erzsébet királynőnek számos álmatlan éjszakája volt: félt, hogy ekveszíti az unokáját, és tudta, ha tragédia történik az veszélyezteti az utódlási vonalat is. Olyan szabály természetesen létezik, amely tiltja, hogy a trónörökösök együtt repüljenek, amit azért hoztak meg, hogy a monarchia pedig stabil maradjon. Károly király egykori pilótája, Graham Laurie a Right Royal Podcastban elárulta, hogy Vilmos herceg 12 éves koráig - az uralkodó írásos engedélyével ugyan - Diana, Károly, Vilmos és Harry együtt is repültek, majd amikor Vilmos 12 éves lett ő már külön gépen utazott. 

György örökölte apja repülés iránti szeretetét

A The Sun értesülései szerint György herceg a nyári szünet végén egy repülőleckén is vett. Úgy tudni, a fiatal trónörökös oktatóval repült - és imádta - miközben szülei a földről figyelték őt a White Waltham repülőtéren, amely Maidenhead közelében található, és mindössze húszperces autóútra van windsori otthonuktól.

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.