Green flagek a kapcsolatban: mutatjuk, mire érdemes figyelned

Shutterstock/Branislav Nenin -
boldog párkapcsolat Közös jövő szerelem
Egy kapcsolat kezdetén számos jel utalhat rá, hogy mennyire passzoltok egymáshoz. Ezek a green flagek segítenek felismerni, hogy a pasi valóban érdemes-e a figyelmedre.

A kapcsolatok bonyolultak, és bizony néha félreérthetjük a jeleket, különösen, ha még csak az ismerkedés kezdeti szakaszában járunk. Egy egészséges párkapcsolat minden szempontból fontos, ezért érdemes figyelni, megvannak-e a green flagek kiszemelteddel szemben. Hiszen ezek árulják el, mennyire passzoltok egymáshoz valójában. Egyetlen potenciális partner sem tökéletes, de ezek a green flagek segíthetnek neked abban, hogy megtaláld azt a férfit, aki a legideálisabb választás számodra.  

green flagek
A green flagek kapcsolatonként eltérőek lehetnek. Forrás: Shutterstock/PeopleImages.com - Yuri A

De mik is a green flagek egy kapcsolatban?

Úgy képzeld el, mintha vezetés közben zöldre váltana a lámpa és így tudod, hogy biztonságosan haladhatsz tovább az úton. A green flag a kapcsolatban azt jelenti, hogy nyugodtan folytathatjuk az ismerkedést és továbbléphetünk. Azonban a kapcsolatok sokszínűsége alapján a green flagek is egyénenként eltérőek lehetnek. Különböző lehet, hogy mit tartunk értékesnek egy partnerben, és nem feltétlenül ugyan azok a tulajdonságok vagy jellemvonások fontosak mindenki számára. Van azonban néhány alapelv, amit érdemes keresni, hogy megvan-e a másikban.

Őszinteség és nyíltság

Az egyik legfontosabb green flag egy kapcsolatban az őszinteség és nyíltság, hogy partnered nyíltan osztja meg veled érzéseit és gondolatait, és te is ugyanezt teszed vele. "Az őszinteség alapvető fontosságú egy egészséges kapcsolatban. Ha nem félsz megosztani, hogy hogyan érzel, és ő is ilyen módon válaszol, az egyértelműen jó jel." - mondja Shoshana Polansky, család- és házasságterapeuta a today.com-nak.

Élvezitek egymás társaságát

Szintén fontos green flag, amire érdemes odafigyelni, hogy a partnered érezteti-e veled, amikor együtt vagytok, hogy őszintén élvezi a veled töltött időt és te is így vagy ezzel. "Ha kényelmesen, magabiztosan érzed magad és élvezed a közös időtöltést, akkor valószínűleg érdemes folytatni a kapcsolatot." - árulta el Leonard Sullivan, társkereső szakértő a today.com-nak. Ez talán nyilvánvalónak tűnik, de könnyen átsiklunk bizonyos dolgok felett, amikor társat keresünk. Ne csak a nagy, izgalmas pillanatokat vedd figyelembe, hanem azt is, hogyan érzed magad az apró, hétköznapi teendők közben, mint például a közös bevásárlás. Hiszen ha együtt maradtok, ezek hosszú távon jelentős részévé válnak majd az életeteknek.

Figyelmes és mindig szakít rád időt

Természetesen a munka és más életbeli kötelezettségek elvonhatják a figyelmünket, de egy üzenet elküldése vagy egy telefonhívás csak egy percet vesz igénybe. Ennek tudatában fontos, hogy ésszerű elvárásaink legyenek, de ne mentsük fel partnerünket az alól, ha hosszú ideig nem jelentkezik. Sullivan szerint sokat elárul egy emberről (és egy kapcsolatról is), ha erőfeszítéseket tesz arra, hogy elérjen téged, közösen tervezzen veled a jövőre vonatkozóan és időben válaszoljon a küldött üzeneteidre. Ha rendszeresen így tesz, az jó jel.

Közös érdeklődés és célok

Fontos, hogy egy kapcsolatban olyan tevékenységeket találjatok, amik érdekelnek mindkettőtöket. Ezek nemcsak közös hobbik lehetnek, hanem bármi, ami érdekel titeket: filmek, utazás, sport, művészetek vagy akár gasztronómia. Igazi green flag, ha van közös témátok, amelyen keresztül könnyen tudtok beszélgetni és együtt tölteni az időt, ami mindkettőtöket érdekel és örömmel csináljátok együtt. Az az elképzelés, hogy a szerelem mindent legyőz, gyönyörű, de ritkán igaz - különösen kompromisszumok nélkül. Az első néhány randi nem feltétlenül kell, hogy tele legyen kérdésekkel arról, hogy szeretne-e a másik gyerekeket, vagy hol szeretne letelepedni. Persze a közös célok a jövőre nézve nagyon fontosak, de van, aki inkább visszavonulót fúj, ha szóba kerülnek. "Egyeseknek talán az első két randin fontos, hogy megtudják a partner szeretne-e gyereket, vagy fogyaszt-e alkoholt, hogy továbbléphessenek a kapcsolatban, míg másoknak az alábbi kérdések korai feltevése piros zászlóként szolgálhat.." - figyelmeztet Leonard.

Tisztelet és empátia

Figyeld meg a találkozásaitok során, hogy hogyan viselkedik másokkal, például az étteremben a felszolgálóval, vagy egy üzleti eladóval. A tiszteletteljes és empatikus viselkedés fontos mutatója lehet annak, hogy milyenek ember is ő valójában. Ha a partnered figyelmes és tisztelettudó a családjával és idegenekkel szemben is, ez előrevetítheti, hogyan fog majd bánni veled a jövőben. Érdemes tehát időt szakítanod rá és jól megfigyelned a fenti pozitív jeleket, hiszen ezekből leszűrhető, hogy milyen jövőbeli kilátások várnak majd rátok és érdemes-e tovább építeni és fejleszteni a kapcsolatotokat, hogy valóban boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatban élhess.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.