Vegyszermentes otthonra vágysz? Ezzel az eszközzel leszámolhatsz a kemikáliákkal

Gőz, gőztisztítás, veszer, takarítás
Shutterstock - VH-studio
gőz otthon tisztítás
A gőztisztító egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen szinte minden felületen, fáradság nélkül tisztít, ráadásul elpusztítja a baktériumokat. Sokoldalúan alkalmazhatjuk a lakás bármelyik helyiségében. A gőz a legjobb fertőtlenítő.

A gőztisztítók napjainkban egyre népszerűbbé válnak, hiszen hatékony és környezetbarát megoldást kínálnak otthonunk tisztán tartására. Ezek az eszközök forró gőzzel pusztítják el a kórokozókat és távolítják el a szennyeződéseket, vegyszerek használata nélkül. Lássuk, mi mindenre jó a gőz ereje!

gőz
A gőz ereje
Forrás: LightField Studios/Shutterstock

A gőz ereje: mi mindent tudunk tisztítani vele?

  • Titkos fegyver

A mosdókon, csaptelepeken és szanitereken túl a forró gőz másodpercek alatt megtisztítja és fertőtleníti a csempét is. A több éve lerakódott vízkövet nem lazítja fel első nekifutásra, ilyenkor használhatunk pár csepp ecetet.

Idővel a fuga is veszít ragyogó színéből és elszíneződhet, vagy éppen megjelenhet rajta a makacs és látványos penész. A gőz erre is hatékony megoldás, gyönyörűen kivilágosítja az elszürkült felületet.

  • Hiába a porszívó

Egy szőnyeg tele van baktériumokkal, a beleivódott por és pollen az allergiásoknál pedig különösen veszélyes. A gőztisztító nem kavarja fel a káros poratkákat, és ezzel az otthonunk levegőjét érezhetően javítja.

  • Csillogóan csíkmentesen

Az ablakokon is kipróbálhatjuk, de vigyázzunk, nehogy a hőkülönbség miatt szétrobbanjon és ablakcsere legyen a takarítás vége. Ha vizes vagy csíkos marad, egyszerűen töröljük át egy száraz kendővel.

Professional,Cleaning,Service.,Woman,In,Uniform,And,Gloves,Sponge,Washes
Az ablakokon is kipróbálhatjuk
Forrás:  XArtProduction/Shutterstock
  • Könnyen beférkőzik szűk helyekre

A gőztisztító fúvókás fejével olyan helyeket is elérünk, ahová rongyokkal vagy kefékkel sem férünk hozzá. Még a radiátor legapróbb réseiben lerakódott szennyeződést is pikk-pakk feloldja.

Nincs többé fárasztó súrolás, hiszen könnyedén fellazítja a tűzhelyre tapadt zsírt és olajat. Fontos, hogy csak azután kezdjük el letörölni a felületet, miután a készüléket leállítottuk. Könnyen megtelepednek a hűtőben a különböző gombák és baktériumok. A gőztisztító 100 fok feletti hőmérséklete a hűtő összes sarkából és polcokról képes elpusztítani a baktériumokat.

  • Mint a patyolat

A mosógépben nemcsak a vízkővel kell leszámolnunk: a mosószer-maradványok és a nyálkás, penészes lerakódások is problémát okoznak, ráadásul a ruhák piszkosak és büdösek maradnak. A gőz azonban itt is csodát tesz.

  • Sikálás nélkül

Bár az erős súroló- és zsíroldószerek is jó szolgálatot tesznek, ám ha szeretnénk a lehető legkevesebb vegyszerrel kitakarítani a sütőnket, egyszerűen csak fújjuk rá a gőzt.

Az órákig tartó súrolás senkinek sem hiányzik. A gőzzel a mikrohullámú sütő oldalára rászáradt ételmaradékot is könnyen eltávolíthatjuk. Előtte húzzuk ki a mikró kábelét a konnektorból, hogy megelőzzük a balesetet.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.