Az őszibarackra emlékeztető, hazánkban egzotikusnak számító, bár már könnyedén beszerezhető gyümölcs igen jótékony hatású. Fogyasztásával A-provitaminhoz, B1-, B2- és E-vitaminhoz, valamint ásványi anyagokhoz, foszforhoz, nátriumhoz, magnéziumhoz és vashoz juttatod a szervezetedet. Ezeken túl magas a káliumtartalma és gyomorvédő hatása is van, a benne található enzimeknek köszönhetően. Edd magában vagy gyümölcssalátákban, de akár natúr joghurtba téve is kiválóan működhet.
Egész évben hozzáférhető, így valóban nem lehet vele szemben kifogás. Kitűnő választás akár egészséges nassolnivalóként, a reggeli müzli részeként, vagy dió- és sajtfélékkel uzsonnaként is. Már 4-5 darab aszalt szilva megkönnyíti az emésztést, valamint erősíti a csontokat.
Csempéssz több leveles zöldséget a napi étrendedbe
Szinte hihetetlen, de van élet a rukkolán és a madársalátán kívül is. A leveles zöldségeket elsősorban nyersen, turmixként érdemes fogyasztani, de sokan vannak, akik nem kedvelik az így nyert egészséges leveket. Számukra megoldást jelenthet enyhe párolásuk és fűszerezésük. Olvasd tovább!
Ezt a burgonyafélék családjába tartozó zöldséget, sok esetben csak padlizsánkrémként tudjuk elképzelni, pedig felhasználása ennél sokszínűbb. Alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt sokkal nagyobb figyelmet érdemelne.
A zsenge változata kitűnő salátaalap, az érettebbeket pedig szinte bármilyen módon el lehet készíteni – főételként vagy egy-egy húsos menü részeként is. Gazdag C-vitamin-, kálium-, kalcium-, foszfor-, folsav-, mangán- és cinkforrás. Mivel elhanyagolható mértékben tartalmaz zsiradékot és szénhidrátot, a diétába egyszerűen és jótékonyan beépíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.