A szépítő alvás nem csak a modelleknek jár, minden nő testével csodát tesz

Bed,,Stretching,And,Happy,Woman,Waking,Up,In,The,Morning
Shutterstock/Copyright (c) 2023 PeopleImages.com - Yuri A/Shutterstock. No use without permission. - PeopleImages.com - Yuri A
alvás arcbőr szépség
A rendszeres, pihentető alvás elengedhetetlen az egészségünkhöz, de tudtad, hogy sokkal szebb is leszel tőle? A szépítő alvás nemcsak a sztárok és a modellek kiváltsága kellene legyen!

Azt már mindenki tudja, hogy az alvás mennyisége és minősége az egészség, a diéta szempontjából is nagyon fontos, de a szépségre is hatással van. A szépítő alvás nem véletlen kapta a nevét: az alvás hatásai az bőrünkön is megmutatkoznak, így ha sokat éjszakázol, ha kitolod az alvásidődet, mert napközben nem marad időd semmire, akkor annak a bőröd, a szépséged láthatja kárát.

A szépítő alvás hatása minden életkorban meglátszik!
A szépítő alvás csodát tesz az arcbőrrel.
Forrás: Shutterstock

Miért fontos a szépítő alvás?

Bőrünk az éjszakai alvás során regenerálódik a napközbeni káros hatásoktól, így a megfelelő mennyiségű alvás már másnap reggel meglátszik az arcbőrön. Ha eleget és jól alszol, nemcsak a karikás szemeknek inthetsz búcsút, de feszesebb, egészségesebb, fiatalosabb lesz a bőröd. A rendszeres, megfelelő mennyiségű és pihentető alvás hatásai közül még az is fontos, hogy kevesebb lesz a pattanás, mitesszer az arcon.

Ragyogó kisugárzás

Nemcsak az arcbőrödön látszanak a szépítő alvás hatásai, de az általános megjelenéseden is; nem meglepő, ha sokan meg fogják jegyezni, hogy milyen jól nézel ki. A tartásod, a kisugárzásod javulni fog, jobb kedved lesz, és ezt mindenki észreveszi rajtad.

Csökken a ráncosodás

Ha nincs meg a megfelelő éjszakai pihenés, gyengülhet az immunrendszer, ami azt is eredményezheti, hogy a bőr kevesebb kollagént és elasztint termel – ezek a bőr feszességéért felelnek. Aki rendszeresen túl keveset alszik, korábban fognak megjelenni a ráncok az arcán, mint annak, aki figyel az alvására.

Még a hajad is szebb lesz

A szépítő alvás a hajjal is csodát tesz, hiszen ha valaki nem alszik eleget, magas lesz a kortizolszintje, és ettől a stresszhormontól a hajszálak gyökerei több olajat termelnek. A több alvás és a szépség ebben is összefügg.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.