Ne kövesd el ezt a tésztafőzési hibát: váratlan súlygyarapodást okozhat

A tökéletes főtt tészta titka, tésztafőzés
Shutterstock -
kalória súly tésztafőzés hiba
Személyi edző fedte fel azt a gyakori hibát, amit sokan elkövetnek. A tésztafőzés ezért okoz váratlan súlygyarapodást.

A tészta sokak kedvence, hiszen gyorsan elkészíthető és igen kiadós étel, valamint attól függően, hogy milyen feltétekkel esszük, még egészséges is lehet, persze csak mértékkel. Viszont egy gyakori tésztafőzési hiba miatt gyorsan felszaladhatnak ránk a kilók - erre figyelmeztet Tom Hull személyi edző.

A tökéletes főtt tészta titka, tésztafőzés
A tésztafőzési hiba, ami súlygyarapdáshoz vezet - Szakértő fedte fel
Forrás: Shutterstock

Ezt a tésztafőzési hibát ne kövesd el

Tom Hull személyi edző felfedett egy gyakori hibát, amelyet sokan elkövetnek a tésztafőzés során, és amely súlygyarapodást okozhat. Az emberek nem olvassák el elég figyelmesen a csomagolást, ami azt eredményezi, hogy a tudtukon kívül jóvl több tésztát esznek a kelleténél. „A csomagoláson az áll, hogy 75 g száraztésztából általában 180 g főtt tészta lesz. Valószínűleg nem olvassák el sokan ezt a részt, egyből arra a részre ugranakk, ahol az áll, hogy 180g 286 kalória.Sokan  180g száraztésztát mérnek ki, azt feltételezve, hogy ez 286 kalóriának felel meg, pedig a valóságban csak 75g-ot kellene használniuk. Az adagok mérete közötti különbség jelentős" - mondta a személyi edző. Ez a hiba azt eredményezi, hogy adagonként több mint 600 kalóriát fogyasztunk el, miközben abban a hitben vagyunk, hogy 286 kalóriát ettünk. A helyes mérés pedig kulcsfontosságú azoknak, akik diétázni szeretnének.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.